Odp: Pierwsze Moje...Studyjna
Nie moja dziedzina, portrety robię tylko do albumu rodzinnego ale skrobnę co nieco. W 2 mz. zbyt duży kontrast, dół zdjęcia to czarna plama. Spodnie nie odróżniają się od tła i niezbyt dobrze to wygląda. W 1 nie podchodzi mi kadrowanie. Oczy w połowie kadru raczej niezbyt dobrze wpływają na odbiór portretu. Uciąłbym góry, częściowo z czapką. Poza tym jest całkiem OK.
modelka o męskiej urodzie i tak też stylizowana doskonale się sprawdza - wszystko w sensie fotograficznym jest kontrolowane i oddane we właściwych proporcjach kadru. Ale żeby nie było tak super+super mógłbyś być bardziej szalony i pociągnąć stylizacje z half-formal o np. dodatkowe rekwizyty tak by było wyjątkowo i nieprzewidywalnie. Czekam na następną wrzutę : )
Pozniej nie bedziesz narzekac w galeri ze tyle wyswietlen i tak malo komentow??Juz byly takie zale z fotek tak linkowanych.Chcialem zobaczyc i rzucilo mnie w galerie,a w galeri tez juz widzialem.I juz dwa wyswietlenia masz.
Mirek54:
Kurka wodna Mirek, ja dopiero raczkuje na tym forum. Ale żalu raczej nie będę miał. Planuje załączać fotki do tego tematu bezpośrednio.
glee:
Dziękuję za opinię ale uroda mojej żony bardzo mi odpowiada:P Postaramy się poszaleć z rekwizytami i tematyką
andtor2:
Wezmę sobie szczególnie Twoje uwagi do serca, kadrowanie to z reguły bardzo ważna rzecz;)
jak to zwykle bywa ... WTOPIŁEM :mrgreen:
Pozdrów małżonkę : )
Kadr i owszem tu pasuje ale jak dla mnie trochę za ciemno. Nie wątpię, że zamierzone i tak miało być. Kwestia gustu...
No właśnie tak miało być. Głównie chodziło mi o poprawne naświetlenie twarzy, nie tego co ją nakrywa, niestety z tym szkłem podejść się nie dało bliżej.
Najbardziej "przeszkadza" mi to, że lewe oko jest w tak głębokim cieniu. Fajnie, że "kombinujesz" i portret coś w sobie ma, pozytywnego oczywiście