Witam
Na początek 3 zdjęcia z jednej serii robione już jakiś czas temu.
Załącznik 76333Załącznik 76334Załącznik 76335
Wersja do druku
Witam
Na początek 3 zdjęcia z jednej serii robione już jakiś czas temu.
Załącznik 76333Załącznik 76334Załącznik 76335
Moim zdaniem światło na tych zdjęciach jest nieodpowiednie.
Zdjęcia robiłaś/łeś zapewne przy zastanym świetle. Moim zdaniem powinieneś użyć lampy błyskowej od tyłu, wtedy nie będziesz miał ty "kłaczków" w miąższu. Miąższ będzie jaśniejszy. Z drugim to samo. Masz w nich dobre kadry. Trzecie moim zdaniem nie pasuje do dwóch pierwszych.
Próbuj dalej i nie zniechęcaj się. :)
jakieś takie... byle jakie. czekam na lepsze :)
Dziękuję za ocenę. Rzeczywiście jakieś takie nieostre się wydają chociaż przy edycji wyglądało to lepiej. Z tego co pamiętam zdjęcia były robione pod światło lampki biurkowej, ale mogę się mylić bo to było dość dawno. Absolutnie nie zamierzam się zniechęcać, zamierzam za to pracować nad sobą :) Uczę się teraz w szkole policealnej na kierunku fotografia, więc mam już sporo więcej wiedzy niż miałam wtedy robiąc te zdjęcia. Na razie będę pokazywać starsze zdjęcia, później coraz nowsze.
Dzisiaj kilka pstryków z Irlandii robionych niecałe 3 lata temu.
4Załącznik 76696 5Załącznik 76697 6Załącznik 76698 7Załącznik 76699 8Załącznik 76700 9Załącznik 76701
Witaj! Irlandzkie ciekawe. Mnie spodobała się szczególnie 5. A w 7 i 9 przydało by się wyprostowac kadry. Możeż to zrobic np w OV2.
Powodzenia!
10 Załącznik 77000 11 Załącznik 77001 12 Załącznik 77002 13 Załącznik 77004
14 Załącznik 77005 15 Załącznik 77006
Roślinki, cztli temat w którym najlepiej się czuję i którego mam najwięcej
O ziele ,hmmmm,poczekamy na wiecej,moze inne jakies.Na kwiatkach to ja nie bardzo tak.
Zdjęcie nr 5 - ta powierzchnia w Irlandii pod światło - powiem że przyjemne :)
4. i 5. mi nie pasują i nie będę się o nich wypowiadał.
6. ma potencjał i to spory. Fajnie byłoby, gdyby struktura cegieł w okół drzwi frontowych wyła zachowana (trochę więcej po lewej stronie). Cegły są cięte na krawędzi a (moim zdaniem) powinny być cięte troszkę przed. Nawet zbyt ciepła barwa temu zdjęciu nie odejmuje uroku.
7. Fajne. Moim zdaniem to zdjęcie jest "proste" i oddaje urok Irlandii w jakimś stopniu. Kto był ten wie. Rysiek_O spójrz na poziomy. Parapet pod oknem jest poziomy. Dlaczego więc sugerujesz wyprostowanie prostego zdjęcia? (po zdjęciu Molly Mallone w oknie poznałem, że to Irlandia).
8. Podoba mi się. Robiona na północnym-zachodzi wyspy?
9. Winieta przeszkadza w odbiorze tego zdjęcia.
Na makro się nie znam, to i wypowiadać się nie będę.