3 załącznik(ów)
barmichal76 - moje fotografie
Witam wszystkich.
W końcu postanowiłem poddać Waszej ocenie moje zdjęcia nie tylko w galerii, ale także tutaj.
Jeszcze tylko kilka słów o mnie (przepraszam, że nie w dziale powitania, ale jakoś bardziej mi odpowiada zrobić to tutaj w pierwszym poście wątku): mieszkam w Łodzi, a fotografuję gdzie się da, w sumie od paru ładnych już lat. Dawniej była to tylko przyroda (głównie krajobraz), ostatnio, po zakupie PENa również codzienne chwile, zwane czasem 'streetem'. Ponadto zdarza się również trochę makro, architektury.
Na początek trzy zdjęcia "z ulicy":
01 - 02 - 03
Wszelkie opinie, zwłaszcza konstruktywna krytyka, mile widziane.
Pozdrawiam
Odp: barmichal76 - moje fotografie
Witaj ziomal:grin:.
Ja nie będę krytykował bo za bardzo tego nie lubię. Na tym etapie(po kilku latach) każdy ma własny styl, preferencje tematyczne i z pewnościa dązy do rozwoju umiejetności. Mogę popatrzeć i wyrazić swoje zdanie, wg zasady czy zrobiłbym lepsze.
A z tego co widzę, fotki są ciekawe z reporterskim spojżeniem. A ponieważ mieszkamy w tym samym mieście, tematy nie są mi obce i z przyjemnością pogapię się na Twoje dzieła.
Pozdrówka
Druga i trzecia fota coś mi opowiada. Pierwsza nie za wiele. No w pierwszej kontrast mi nie masuje.
4 załącznik(ów)
Teraz mam dla odmiany też zdjęcia z ulicy, ale specyficznej, bo Szerokiej w Krakowie. Na początku lipca, jak co roku Kraków zaprasza na rewelacyjny Festiwal Kultury Żydowskiej. Klimat - jedyny w swoim rodzaju, mnóstwo pozytywnie zakręconych ludzi, muzyka urzekająca, a podczas finałowego koncertu setki ludzi tańczących do późna w nocy. Wszystkim tym, którzy jeszcze nie mieli okazji być w Krakowie podczas festiwalu szczerze polecam.
04 - 05 - 06 - 07
05 i 07. Chciaż raczej ze wskazaniem na 05. Po prosty przemawia.
Na pozostałych dwóch nie pasuje mi ostrość.
warunki nie bardzo pozwalały na powalającą ostrość niestety :)
Na 06 problem z ostrością jest taki, że wydaje się, że noga jest ostra, a twarz i gitara już nie. O to mi chodzi.
A dlaczego nie wrzucasz statycznych różnych swoich superanckich fot? :wink: