-
OlyGaleria RobertW3D
Ze względu na to, że miałem kiedyś nieco porozrzucane zdjęcia, to teraz wszystkie nowe wrzucam tutaj. Wszelkie komentarze na + i - zawsze mile widziane :-)
Na początek coś takiego:
1. Mała wyprawa do ogrodu z 40-150 - światło zastane, tło naturalne, bez PSucia :-)
-
Fajne, ale ja bym trochę podciągnął jasność i lekko przyostrzył.
Ale to ja.
-
I kolejne z tego samego pleneru
2. Romantyczna róża
-
Faktycznie taki klimacik romantyczny nieco ale za duży chaos wydaje mi się.
-
Chociaż tłumu komentujących i oceniających nie widzę, to może chociaż to zdjęcie komuś się spodoba :-)
3. Niebo w ogniu
Jakieś komentarze? :-)
-
Ładne. Chociaż chyba góra z ciemna i być może ja mam coś z monitorem, ale bardziej prawdopodobne, że za duża kompresja przy zapisie.
-
Widzę, że pejzażyki itp przechodzą bez echa ...
To teraz dla odmiany wrzucam na pożarcie portet mojej Żoneczki wykonany ZD35 i odrobinę popsuty w Picasie. Co o nim sądzicie? :-)
4. Zapatrzona
-
Na 3 ciekawy efekt ale za dużo czarnego na górze.
-
4 ładna i dobra moim skromnym zdniem ale odrobine za jasna.
-
Portrecik niezły, stonowany, emanujący spokojem i zamyśleniem. Troszkę transparentny wygląd ma, co dodaje jakiejś ezoteryki. Swiatełko z boku, z lewej trafia frontalnie na twarz, ale poniewaz jest dość delikatne, nie przesadne, to można je odbierać np. jako światełko tajemnicze lub jako oświecenie lub jakąś iluminację.
Ogólnie portret pokazuję i osobowość i nastrój, cieszy oko kompozycją.
Nawiasem mówiąc, mi zierenko nie przeszkadza, ponieważ nie przesłania wymowy zdjęcia, a nawet ją udoskonala.
Pzdr, TJ