-
Daily hellbike
Bylem wczoraj w poznaniu u kolezanki i korzystajac z okazji, porobilem troche zdjec, tym razem w kolorze:
1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. 11. 12. 13. (tu trzeba wywalic pana w photoshopie, ale mi sie nie chcialo)
14. 15. 16. 17.
i jeszcze zdjecia u kolezanki:
1a 2a 3a 4a 5a 6a
-
Odp: wizyta w poznaniu.
no lepsze jak w Zielonej G.
bo na 10 coś się na rynku w Poznaniu dzieje
1 fajny klimacik, ala Silent Hill
5 mnie przeraża...
gosć na 8 do Pudziana z lekka podobny
15,17 nostalgiczny przekaz
5a fajne ujęcie tylko ta ucięta głowa..
-
pozwole sobie komentowac komentarze. 5a jest (imo) zdecydowanie najslabsze z drugiej serii i jest tam tylko zwg. na roznorodnosc oraz na to, ze przekazuje pewna informacje.
-
-
-
Mam dwie refleksje wstępne:
- nie byłoby wygodniej założyć jeden wątek z Twoimi fotami?
- w powyższej serii jest co najmniej 2(albo i 3) razy za dużo zdjęć. Np. końcowy set z panią kompletnie zbędny wg mnie.
Dla mnie ciekawe są trzy zdjęcia: 1, 3 oraz 5. 13 i 15 też niczegowate(ja bym niczego szopował - taki typ zdjęć musi mieć brudy).
3 i 5 - mają klimat i czytelną ale zarazem niewymuszoną kompozycję. 3 jest chyba wadliwa technicznie - ale działa to na korzyść zdjęcia, to lekkie rozmycie postaci zwłaszcza. Początkowo myślałem, że 1 jest najciekawsze, ale teraz skłaniam się ku 5. Jest coś tajemniczego w tym kadrze, jakby to co najważniejsze, było poza nim. I kolory fajne.
Reszta to raczej do archiwum.
---------- Post dodany o 09:21 ---------- Poprzedni post był o 09:16 ----------
Cytat:
Zamieszczone przez
hades
A temat przewodni?
Dobrze, że nie ma tematu - Ty wg mnie masz talent do streetu nie do reportażu. "Temat" jest generalnie przereklamowany, w większości przypadków zabija to co najciekawsze w zdjęciu. :twisted:
-
Wiele z tych ujęć jest zbyt oczywistych. Z całej serii podróżno-ulicznych zostawiłbym nr 16. Z kolei z setu z koleżanką w roli głównej nr 3a.
Dlaczego 16? To moment największej interakcji między podróżującymi, który nie zostanie przez nich zapamiętany. Choć czasami to zwykłe wsiadanie do pociągu potrafi wywołać awanturę. Umykająca chwila. Spróbuj wykonać serie zaraz po otwarciu drzwi, ale od strony wagonu. Portret zaskoczonego tłumu ;).
Dlaczego 3a? Mówi wszystko o portretowanej postaci. To zdjęcie powinno zaczynać lub kończyć serie. Reszta jest uzupełnieniem.
Poza tym Dzarro ma racje. Wszystko w jeden blog-wątek.
-
wlasciwie racja, jesli ktos z moderacji to przeczyta, prosze o zmiane nazwy tematu na "daily hellbike"
-
Szału nie ma, niestety :(
-
Tylko nr 3.
Ciągle jesteś za daleko i od tyłu;)
Tego miasta chyba tez nie poczułeś?