Wyniki OR "Portret dziecka"
Odp: Nowy OlyRulez "Portret dziecka"
Trochę mało ścisła definicja - zdjęcie mojej Doroty przy ognisku jest dla mnie portretem dziecka - może by to nazwać portretem dziecięcym, wydaje mi się, Że o taką definicję chodziło.
AP.
W tej kwestii dobrze by autor tematu zajął stanowisko co miał na myśli.
Faktycznie chodziło mi o te młodsze dzieci, tytuł można sprecyzować tak jak sugeruje Apz :-) Przyjmijmy zatem cenzurę wiekową na portrety dzieci do 10 lat (oczywiście mniej więcej ;-))
A macie zgode rodzicow,opiekunow jesli to nie Wasze dziecko??
Cytat:
Zamieszczone przez
Mirek54
A macie zgode rodzicow,opiekunow jesli to nie Wasze dziecko??
No i Mirek zepsules im zabawe :P
T.
Cytat:
Zamieszczone przez
Thomasso
W sumie to ma rację :|
Cytat:
Zamieszczone przez
Thomasso
T.
Im????Wole na zimne dmuchac.Ostatnio mamusia jedego 14 letniego dziecka procesowac sie zaczyna z jego kolezanka(18 lat)za publikacje bez wyraznego zwzwolenia.I wygra pewnie,bo 18-tka bogata z domu.Dlatego jak osoba pojedyncza i rozpoznac mozna to lepiej kwit podpisac przed publikacja,nawet na naszym forum.Pamietaj,ze "modelki" tez jak zobacza,ze kariera mija i dochodu nie przynosi tez bywaja wredne,nawet po paru latach.
ha... z jednej strony racja co pisze Mirek, ale z drugiej strony... przecież to wewnętrzny konkurs Oly a nie żadna ogólnokrajowa wystawa, której zwycięzca dostaje jakąś superaśną nagrodę i przekazuje prawa autorskie do nieograniczonej publikacji organizatorowi... to takie moje zdanie, bo chciałem podesłać fotkę małego Araba ale chyba muszę cyknąć córcię... :grin:
Myślę, że nie ma co się rozdrabniać. Pozwolenie na publikacje dotyczy fotografowania wszystkich ludzi, nie tylko dzieci. W przypadku dzieci, ze względu na ich niepełnoletniość należy o taką zgodę wystąpić do rodziców lub opiekunów. I chyba nie ma w tym nic dziwnego.