Odp: Zabawa z m4/3 (zdjęcia) - poczekalnia Jan_S'a
Ty tu nie oczekuj tylko dodawaj, w tym watku zabawowym sie NIE OCENIA!
Jak fun to fun!
pozdrowionka
Dzięki za zachętę. Fun Funem, ale nie chciałbym tam poziomu zaniżać :)
Cytat:
Zamieszczone przez
Jan_S
Dzięki za zachętę. Fun Funem, ale nie chciałbym tam poziomu zaniżać :)
A o to - jeśli pozwolisz - to ja się będę martwił, OK? :mrgreen:
1 załącznik(ów)
Lo kurna!:)
Straznik lesny?:)
pozdroofka
Ja bym sie bal raczej konia niz straznika :-)
Cytat:
Zamieszczone przez
Jan_S
Zabawy z fishką
Widzę, że zamiast m.zd 9-18 zanabyłeś rybkę :)
Od czasu jak używam tego pierwszego (za analoga najszerzej miałem Mira 20m) to jakoś już mnie ta szerokość nie zachwyca, chciało by się czasem jeszcze szerzej ale do krzywienia jakoś nie mogę się przyzwyczaić.
Żaden strażnik i żaden leśny :) Kobyłkę trza od czasu do czasu ruszyć a że mikrus się do kieszeni mieści to czasem można się pobawić. :) Tak sobie myślę - gdybym trzy lata temu zdecydował się na Canona 50D - to może zdjęcia byłyby w aspekcie szumu czy DR duzo lepsze, tyle że przynajmniej 3/4 z nich by nie było bo jak tu klamota na konia zabrać?
A co do fiszki - Jakiś rektalinearny szeroki kąt dalej jest na tapecie :) pieniądze na 9-18 odłożone. Może już wkrótce? a może zaszaleję i będzie 7-14? w sumie lepsze i do tego stałe światło kusi. A i optycznie chyba Panasonic jest lepszy. Traci się trochę na kompaktowości ale coś za coś.
Z drugiej strony patrząc - obiektywy rektalinearne też na swój sposób deformują obraz - wystarczy popatrzeć co się dzieje w rogach. W niektórych przypadkach obiektyw typu rybie oko daje przyjemniejszy w odbiorze obraz. W gratisie zaś są takie bajerki jak na powyższym zdjęciu