M.ZUIKO DIGITAL ED 60mm F2.8 Macro
Odp: M.ZUIKO DIGITAL ED 60mm F2.8 Macro
Cytat:
Zamieszczone przez
gietrzy
Tylko się nie pochlastaj - będzie jesienią - można zacząć napełniać świnkę-skarbonkę do premiery - po papierku co tydzień...
Zawsze jest więcej niż jeden punkt widzenia.
Pozdrawiam AP.
Koniec roku?! Kurcze- myślałem, że bez problemów będzie go można kupić za 3-4 miesiące:(
Mam nadzieję, że Olek wynagrodzi nam to czekanie nieprzeciętną jakością zdjęć i niską ceną:)
Cytat:
Zamieszczone przez
apz
Tylko się nie pochlastaj - będzie jesienią - można zacząć napełniać świnkę-skarbonkę do premiery - po papierku co tydzień...
Zawsze jest więcej niż jeden punkt widzenia.
Pozdrawiam AP.
Chlastać się nie ma co, ale opóźnienie premiery to jednak rozczarowanie ,
Cytat:
Zamieszczone przez
gietrzy
end of 2012 year, trrragediaa
Jeżeli będzie kosztował 3-4 tysie, a tak pewnie będzie czytając zapowiedzi i opisy, to dla mnie nie ma tragedii. I tak go nie kupię. Drogie makro m4/3 jest już od dawna u panasa. Po co następne?
Tragedia bo szkła chciałem mieć w torbie za 60 dni max a tu klops. Cena, jeśli optyka ma "Zuiko look", spada na dalszy plan. PL45 powoli powinno zacząć tanieć, bo:
- do video ssie (słyszalnie piskliwy, wolny AF), poza tym za moment będzie duet 12-35 i 35-100 pod video szczególnie, pomijam MF
- do makro (prawie zawsze) lepsze dłuższe -> hello Oly
- do portretu: Olki 45-75
@apz - hm... od czasu 45/1.8 już trochę czasu upłynęło poza tym są kredyty :), choć z drugiej strony należy podziękować Olkowi za taki trochę dziwny w formie szklany roadmap, bo tak te zapowiedzi bez ceny traktuję.
Cytat:
Zamieszczone przez
psl
Jeżeli będzie kosztował 3-4 tysie, a tak pewnie będzie czytając zapowiedzi i opisy
Takiej ceny to spodziewam się za metalowego 75/1,8. Obiektyw 60 makro będzie plastikowy, więc cena powinna być połowę mniejsza... stawiam na coś koło 2tyś
Cytat:
Zamieszczone przez
psl
Jeżeli będzie kosztował 3-4 tysie, a tak pewnie będzie czytając zapowiedzi i opisy, to dla mnie nie ma tragedii. I tak go nie kupię. Drogie makro m4/3 jest już od dawna u panasa. Po co następne?
Dobre makro tyle kosztuje, patrz sigma 150. Ten nowy ma wskaźnik 1:1 czyli jak sigma, a nie wiem jaki ma Panas ?
Przyjrzałem się dokładniej temu szkiełku i muszę zweryfikować swoje poglądy - będzie bliżej 3 niż 2 tysięcy złotówek...