-
E-5 - wrażenia z testu
Wiem, wiem - znowu wyszło, że ci w Warszawie mają lepiej, ale mieszkam, gdzie mieszkam i nie zanosi się na zmianę w najbliższej dziesięciolatce.
Jak ktos miałby chęć pomacać E-5:grin: to jest okazja. Mam korpus przez chwilę, a macanie z własnym oszkleniem, nie mam żadnego obiektywu. Karty SD lub CF. Jestem jutro, ok. godz. 11:00 w okolicy wejścia do Biblioteki Uniwersyteckiej na Dobrej. Jak będzie pogoda, można połazić po ogrodzie, jak nie dopisze - to jest gdzie się schować pod dachem. Jakby nikogo nie było, to posiedzę z półgodzinki i pójdę. W razie potrzeby, mój telefon na stronie latawcowej (tej w podpisie) w dziale kontakt.
Pozdrawiam
Jack
Edit:
Jutro - oznacza niedzielę, 26. września.
-
Będę . mam zastępstwo - IC z Krakowa dojeżdża do Centralnego kolo 9.00. Dzięki za zaproszenie.
Pozdrawiam AP,
-
Pochwalicie się efektami tego szybkiego testu?
-
Oczywiście. Zamiast czytać o jotpegach będę mógł spokojnie pooglądać sobie RAWY i gdzieś je wstawić dla innych.
_______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
Zresztą sądzę, że będzie nas więcej.
-
Byłaby to miła odmiana dla tych wszystkich dywagacji na temat e piątki. :grin:
-
Łeh ale macie dobrze, a na dolnyśląsk się Jacku nie wybierasz :>
-
najprawdopodobniej też będę :)
wezmę jakieś 50-200 bo mozna by zafiksować obiektyw na statywie zrobić serię zdjęć z E5 i serię zdjęć z E3
-
Myślę ,ze dwie serie - normalną i jakąś z solidnym cieniem, i na różnych ogniskowych i ISO od dołu do końca skali co 1 EV. Potem z różnymi stopniami odszumiania, by nie było jak z testem e-30. Też wezmę swoje 50-200 i statyw, z tym, ze serie trzeba będzie robić na tym samym obiektywie dwoma aparatami. będę miał ze sobą swoje e-30 dla porównania. (E-3 nie posiadam). Pogoda ma być pochmurna - światełko miękkie rozproszone.
-
Oprócz sprawdzania szumów zróbcie też coś z jasnym niebem żeby zobaczyć DR. I fajnie gdyby udało się porównać identyczne kadry dla E-5 i E-30 (w obu 12MP).
-
Jacku, a nie szykuje się jakaś sesja objazdowa po Polsce?