Dawno mnie tu nie było, więc wrzucam parę zdjęć zrobionych ostatnio:D Chciałabym dodać że fotki wykonane są niedawno zakupionym takumarem 50 1.4 Jestem początkująca, więc wszelkie opinie i rady mile widziane :)
Sylwia
Siostra ;)
:)
Wersja do druku
Dawno mnie tu nie było, więc wrzucam parę zdjęć zrobionych ostatnio:D Chciałabym dodać że fotki wykonane są niedawno zakupionym takumarem 50 1.4 Jestem początkująca, więc wszelkie opinie i rady mile widziane :)
Sylwia
Siostra ;)
:)
Technika od oswietlenia i laboranta-zabic.Tego od makijazu-wyrzucic,nie zabijac,bo moze to kobieta.Fotografa zagonic do lektury.Sprzet i obiektyw nie jest nic winien.
To zależy, jak widać ten obiektyw przy 1.4 mydli przy gęstej matrycy. Może tekturka coś pomoże na niski kontrast, coby w sofcie nie ciągnąc poziomu czerni.
zdjęcie
1;2 OK
w trzecim zdjęcie nie pasuje mi kadrowanie
4 ciekawe ale nie w moim stylu i nic nie przyciąga uwagi
5 za ciemne
zdjęcia siostry są ok pasują mi kadry i pozy ale zdjęcia nie są ostre !
takie moje spostrzeżenie to chyba jakiś rzeźnik kadrował - tu rączka tu nóżka po amputacji:) Coolorki na plus takie naturalne pastele....
Pozdrawiam,
Piotr
Kurcze..to żeście po mnie pojechali xD. Fakt, jeśli chodzi o kadrowanie, to jestem w tym beznadziejna. Zawsze muszę popsuć efekt ucinając coś niepotrzebnie. No ale zaczęłam się interesować fotografią dopiero od roku, więc jak na razie nie znam się na tym za bardzo. W każdym razie dziękuje za komentarze i rady :)
Za bardzo ekscytujesz się obiektywem i jego jasnością, a za mało zwracasz uwagę co masz w kadrze.
a ja tak z innej beczki, siostra wolna?
nie lubisz szybkich? ;)
zalezy jak leży, zapraszamy do Łeby xD