Witam.
Kilka fotek z pokazów lotniczych. Zauważyłem ze mam problem z uzyskaniem dobrej ostrości. Napiszcie co myślicie o tych fotkach i co ewentualnie poprawić?! Dzieki wielkie. Pozdrawiam!
Wersja do druku
Witam.
Kilka fotek z pokazów lotniczych. Zauważyłem ze mam problem z uzyskaniem dobrej ostrości. Napiszcie co myślicie o tych fotkach i co ewentualnie poprawić?! Dzieki wielkie. Pozdrawiam!
Na ostatnim ziemia Ci ucieka. :wink: Poza tym całkiem fajne. Mógłbyś wstawiać spokojnie mniejsze (max 800 pix na dłuższym boku), bo u mnie wszystkie niestety są rozmyte i myślę, że u wielu forumowiczów też, a zapewne wyostrzałeś przed. :???:
Dzieki. Następne zapodam mniejsze. Nic nie robiłem poza zmiana rozmiaru zdjęcia. Czekam na dalsze opinie!
wybacz ale pozwoliłem sobie cos poprawić :)
Normalnie te e500 robi cuper fotki .
Nawet A380 ruszony a to duży samolot jaki czas miałeś ustawiony??
Ale patrząc na fotki nie było jakoś strasznie ciemno więc można było trzskać 1/320,1/400 spokojnie fotki wychodzą E-500 bo takim były robione tak??
Dzieki za opinie i podpowiedzi. Tak to E-500 i "tak" to mój debiut w pokazach lotniczych. Napociłem się trochę żeby uzyskać co się udało. Nie mam za wiele okazji do focenia wiec kombinuje z ustawieniami jak się da i wychodzi jak wychodzi:) Za 2 tyg wybieram sie na Fiesta Baloon do Bristolu. Na pewno bedzie "wolniej" ale za to kombinacje z czasem naświetlania będą (szczególnie wieczorem przy podświetlaniu balonów) Bedzie tam tez pokaz Red Arrows wiec może uda mi się wprowadzić w zycie wasze podpowiedzi. Puki co jeszcze kilka fotek z Airshow. Nie szczędźcie krytyki:) Co mnie nie zabije to mnie wzmocni! Pozdrawiam!