Nowa hybryda od Fuji - HS10.
Link na Dpreview.
Ultra zoom z zakresem 24-720mm (w przeliczeniu dla 35) i matrycą CMOS-BSI.
Co myślicie ?
//Edit.
Sample na Fotopolis.
Wersja do druku
Nowa hybryda od Fuji - HS10.
Link na Dpreview.
Ultra zoom z zakresem 24-720mm (w przeliczeniu dla 35) i matrycą CMOS-BSI.
Co myślicie ?
//Edit.
Sample na Fotopolis.
Paćki straszne robi :/
Na sample powyższe patrzyłem.
Porównywać z niczym nie porównuje po prostu nie lubię takiego radzenia sobie z szumem.
Choć pewnie dla kogoś, kto po prostu sobie pstryka, to dobre rozwiązanie, bo na tv, czy odbitkach jakosć nawet w wysokim iso będzie dobra.
Widzę, że podekscytowania tematem brak :mrgreen:
To może dla odmiany powiem, że ja jestem mocno zainteresowany tym (i temu podobnym) sprzętem.
Moim marzeniem nie są szkła za kilkadziesiąt tysi, a aparat z (najlepiej) jednym szkłem o dużej uniwersalności, dobrej jakości i akceptowalnym ISO800 (może po cichu 1600).
Ten aparat jest chyba najbliżej.
Zaczynam się zastanawiać czy nie bliżej niż d90 z 18-200 ...
Ale tak coś czuję, że brak parcia na FF, a raczej kierunek zupełnie przeciwny czyni mnie dziwnym w świecie forów fotograficznych :wink:
Pozdrawiam.
Witam,
faktycznie iso 800 w hs 10 jest nieco lepsze niż s200 .
Niestety czarne tła przy wysokich iso robią się szare .
Rozwarzałem podobny problem przy zakupie aparatu i padło w końcy na zestaw e 420 z dwoma obiektywami.
na zdjeciu jest więcej szczegułów i lepsza dynamika jeśli chodzi o kolory.
a jesli chcesz juz koniecznie mieć z jednym obiektywem to proponuję byś kupił sobie uzywany s6500 ( jest wolny ale zdjecia trzaska jak na kompakt bardzo dobre). Fuji daje dobry program do edycji i zapisu raw .
Ten program przy zapisie na jpg bardzo ładnie odszumia. nawet zdjecie na 1600 iso nadaje sie do druku w małym formacie. pozdrawiam
tu maż zdjęcie na 800 iso z fuji s6500 zrobione na ostatnim radomiu przez mojego kolegę
pozdrawiam
witam,
a tu testowałem sobie fuji s 200 na 800 iso . wiem ze jest rozmyte ale brak dynamiki i zobacz na czarne tło.
pozdrawiam