-
5 załącznik(ów)
Debiut żółtodzioba
Witam !
Po wczorajszym przywitaniu się zdecydowałem się pokazać swoje foty, a co tam raz kozie śmierć :wink: Doszedłem do wniosku, że jeśli chce się czegoś nauczyć to nie ma co zwlekać z czekaniem, zasłużone "lanie" i tak nie minie.
Proszę o krytykę !!!
-
Nie chcę Cię zniechęcać ale nieporywające w żaden sposób te Twoje fotki. Bardziej jako pstryki do albumu niż jako fotki do wrzucenia na forum foto.
-
Poczatki sa zawsze trudne..:-(
-
Moze i nieporywajace ale kto powiedzial ze maja porywac czy rzucac na kolana - wiele takich jest na forum :) Od czegos trzeba zaczac - 4 jest fajana ale chyba za duzo dolu. Witaj :) i dawaj wiecej - powodzenia.
-
jak pisali wyżej :) czekamy na więcej :)
-
Witaj :)
1 - za dużo w kadrze.
2 - krzywo, leci w lewo?
3 - album rodzinny :)
4 - fajne :) ale utnij trochę dołu :)
5 - podoba mi się, ale ja zawsze byłam inna.
Powodzenia i wrzucaj kolejne :)
-
6 załącznik(ów)
Dziękuję wszystkim za szczere wypowiedzi. Olka E-420 mam dopiero od jakiegoś półtora miesiąca, wcześniej fociłem jedynie zwykłym kompaktem: Canonem A 550. W związku z powyższym jestem dopiero na etapie oswajania się z nowym sprzętem i jego ogromnymi jak na moje doświadczenie możliwościami. Prosiłbym więc o komentarze dotyczące bardziej aspektów technicznych zdjęć, zdaje sobie sprawę, że artystycznie nie są one zbyt wysokich lotów. :wink: Nie za bardzo czuję takie tematy jak wyostrzanie, kontrast, saturacja itp. Czy bazować na standardowych ustawieniach aparatu czy coś pozmieniać ? Czy ekspozycja jest O.K. ? Jak to widzicie ? Zapodaję kolejną porcję fotek.
-
6. krzywo i jakoś to drzewo mi się nie widzi...
7. nie wiem co chciałeś pokazać schody czy chodnik
8. coś w tym jest podoba mi się
9. krzywo słaby kadr
10. leprze od 11
Ps. wrzucaj max trzy fotki bo za duży oczopląs, i czekamy na więcej :)
-
3 załącznik(ów)
W takim razie po krótkiej świątecznej przerwie wstawiam kolejne wypociny i proszę jak zawsze o krytyczny komentarz.
-