-
Lessie - fotografie wybrane...
robiłem porządki na dysku i wróciłem do kilku dawnych fotek,
może ktoś skomentuje...
nr 1 - stawy milickie w sierpniu
nr 2 - komorowice pod wrocławiem, tam przebiega zwykle moja trasa treningu rowerowego
nr 3 - okolice podejścia do lądowania na wrocławskie lotnisko, jak nie leci maszyna to mogę pstryknąc takiego widoka
nr 4 - jak nr 3
i nr 5 - i znowu ruda milicka
-
Pierwsza i ostatnia fotka - pieeeekne szlaki Cb (takie chmurki) do latania. I w ogole fotki w moim klimacie. Krotko mowiac sliczne. I nawet mnie nie drazni na tyle ich obrobka, bo cos czuje hdr-a. No, ale moze ja przewrazliwiony jestem. :D
-
Strasznie długo otwierała mi się 3. ale warto było czekać - chyba najbardziej mi pasuje - kolory i nastrój (trochę dziwnie zapada się horyzont)
Podobają mi się starannie dobrane kadry na wszystkich zdjęciach, widać że artysta pomyśli, zanim naciśnie spust :)
Ale tego śmiecia na 2. mogłeś sprzątnąć ;)
Generalnie - fajne, przemyślane pejzaże, piękne nieba. Na tapety windowsa jak ulał ;)
-
nie jesteś.. - hdr`owanie było bo inaczej w życiu by tak nie wyszło, choc w bardzo delikatnym wydaniu. Ostatnio to w ogóle robię hdr i mieszam na warstwach z oryginalnym albo robię ze 3-4 rawy z róznymi wartosciami krzywych i ekspozycji i bawię się w maskowanie ( czyli taki pseudo - hdr ).
A widoczki rzeczywiście wtedy były cudne. W następnym sezonie biorę się na poważnie za podniebne wyczyny to myślę że z lotu paszora sobie takie porobię, choc nie wiem czy spadając z samolotu jest jak robic.... ;)
agapiet:
wiesz że dopiero teraz widzę śmiecia? co znaczy obce oko....
horyzont pewnie lekko zniekształcony bo na 14mm ale jest tam też mocno nierówno, więc nie powiem co to może byc - pewnie i górka i słoik razem
-
Super pejzaze! Bardzo mi sie podobaja. Delikatne, subtelne. HDR lekki, taki jak lubie, nie za mocny. Jedne co mi sie nie podoba jest w 4 fotce. Mam wrazenie, ze leci w lewo.
Jesli mialbym okreslic jednym slowem wszystkie 5, to brzmialoby to tak: "Bosko..." ;)
Zauroczyly mnie kolory w nr.1 i 5:)
-
ładne ale troszku krzywe niektore:)
-
tu te same stawy tuz przed spoooorą burzą, chmury coraz gęstsze
a ta fotka nawiązuje do nr 3 - nr 3 cyknąłem czekając w krzakach na tego B738 Ryanair, na podejściu do lądowania
-
-
odkurzyłem też trochę znad Bałtyku
nr 8
nr9
nr10
i 11
-
Podoba mi sie tylko nr 10, bo jest na nim cos wiecej niz tylko woda i ewentualnie slonce i chmurki. Byc moze to dlatego, ze nie przepadam za fotkami morza w objeciach zachodzacego slonca. Na 10 wieza ladnie "zamyka" to zdjecie.