-
Bez wizazystki
Mam niesmiałą propozycje o publikowanie fotek - portretów- ktore nie były obrabiane (upiększane w PS i innych tego typu programach.Bez wizazystki to przenosnia - chodzi mi o fotki mozliwie najbardziej naturalne :-)
Na początek wstawiam swoją.....czynię to z obawa ale nich tam........
-
1 załącznik(ów)
leśnik
-
voovoo2,
Interesująco ujętka twarzyczka, przekątniowo, niesztampowo. Zatrzymana chwila w kadrze, widoczny jest ruch w domyśle, dziecko najwyraźniej na chwike oderwało się od czegoś (od zabawy?). Portecik jest spontaniczny, ustrzelony, poza naturalna. Kręcone włosy okalające główkę dziewczynki pogłębiają jej image. Kolory skóry zawierają ciut za dużo czerwonego (tu się czepiam), ale z drugiej strony biała koszulka jest biała, a dżins jest niebieski. Trafiony portrecik. Niezły, Dobry.
slawekB
Ujrzałem drugą fotkę - opisuje. Również dobra, niesztampowa, zupełnie inna od pierwszej. Wydaje się, że chłopczyk jest adekwatnie przedstawiony co do jego charakteru - statycznie, co podkresla pionowy dokładnie drążek, pewnie, myśląco. Chłopak wyraźnie pozuje, ale też wyraźnie chce być sobą. Bardzo dobra rzecz, jeśli chodzi o zapisanie, jaki on był w dzieciństwie.
Pzdr, TJ
-
Dzięki za ocenę i opinię :D Fotka 2 jest bardzo dobra...........doskonale oddaje nature portretowanego chłopca
-
VooVoo2,
zgodnie z Twoją prośbą zamieszczam 2 fotki absolutnie nie PSute (nawet nie kadrowane).
Foty są także niepozowane, strzelone "przy okazji" testowania nabytku - to jedne z pierwszych jakie zrobiłem po kupnie mojego E-500 ("lipny" obiektyw 17,5-45)...
Wasze portrety mi się bardzo podobają, więc ze swoimi "gniotami" się wahalem - no ale kiedyś powinienem też coś zacząć na forum pokazywać, a to jest świetna okazja... ;)
To moje pierwsze foty pokazane w tym (jakże zacnym) towarzystwie
Pozdrawiam
1.
2.
-
co tam obiektyw..............kiedys mozesz miec lepszy :D liczą sie fotki.Pomijajac ich walory techniczne widac,ze masz oko i wiesz o co chodzi w fotografii.Daej juz bedzie tylko lepiej :D Serdecznie pozdrawiam i zycze sukcesów....................na co jak widze sie zanosi :D
-
Dzięki za podniesienie mnie na duchu... :mrgreen:
-
Mamjuz tyle lat ze nie mam siły niczego podnosic......nawet na duchu,który jest podobno nieważki....................szczerze wierze ze Twoje następn fotki będą lepsze :D
-
To ja dodam coś od siebie w tym klimacie:
-
Zaje.....sta,wręcz swietna..............moze ciut inny kadr..............ale co tam jest super!!!Mam nadzieje ze rozwiniętą interpraetacje napisza inni.Dzięki za zamieszczenie slicznej fotki :D