Ciemne zdjęcia , mimo że działa lampa
Witam wszystkich, niestety zawitałem do Was z problemem :?: .
Od kilku lat używam (amatorsko) C-750 i od pewnego czasu zaczął robić ciemne zdjęcia (w pomieszczeniach) mimo że błyska lampą.
Ponadto widzę, że nie działa "redukcja czerwonych oczu"
Sprawa śmierdzi złą synchronizacją albo walniętą elektronikę.
Wgrywałem nowy firmware ...ale to nic nie pomogło ...zatem pozostaje serwis ???
bawiłem się manualnymi ustawieniami lampy ...nie pomogło
... generalnie zdjęcia (nie mam do pokazania), wyglądają na niedoświetlone (zarówno na auto jak i na manualu), przy wyłączonej lampie jest OK
Jeśli chodzi o redukcję to zamiast kilkakrotnych krótkich błysków, błyska lampą i otwiera się migawka na taki czas jak trzymam wciśnięty przycisk migawki
Re: bawiłem się manualnymi ustawieniami lampy ...nie pomogło
Cytat:
Zamieszczone przez michalz
... generalnie zdjęcia (nie mam do pokazania), wyglądają na niedoświetlone (zarówno na auto jak i na manualu), przy wyłączonej lampie jest OK
Jeśli chodzi o redukcję to zamiast kilkakrotnych krótkich błysków, błyska lampą i otwiera się migawka na taki czas jak trzymam wciśnięty przycisk migawki
Jeśli chodzi o to nie doświetlenie to może wystarczy zwiększyć moc flesza i zwiększyć ekspozycję. Mozę też lampa nie sięga za daleko ze swoją mocą.
A z tą redukcją to w moim olku ustawiam tryb pracy flesza na "oko" i naciskam spust do końca. Następuję chwilkowa seria błysków jakby szybki stroboskop i nomalny błysk i zamknięcie migawki.
Pozdrawiam
załączam zdjęcie zrobione a trybie auto z lampą i jego param
czy jest jakaś metoda na zresetowanie aparatu ?
oczywiście poza wyjęciem akumulatorów.
No i następny temat to serwis ...odesłać do autoryzowanego (aparat po gwarancji) a może jest w Łodzi godny polecienia ??