-
Brudna matówka w E-300
Serdecznie witam i kłaniam się!
Przechodze do sedna sprawy
Mam w sumie od niedawna OLKA E-300, nie fotografuje w ciężkich warunkach i także nie zmieniam obiektywów, ponieważ narazie mam jeszcze kita, a na matówce w kilku miejscach widać już zabrudzenia! (delikatne czarne punkty -jakby coś osiadło)
Moje pytanie brzmi czy to normalne??? Jak temu dalej zapobiec? W tym modelu matówka jest niewymienna...jak tak dalej pójdzie to....czyszczenie w serwisie?
Dziekuje za podpowiedzi.
-
Jesli pylki sa male to olej je dokladnie. Sa zawsze, byly i beda na kazdej na swiecie matowce. Wieksze byc nie moga skora nie mieszasz szklami i nic tam nie pokujesz. jak juz tak strasznie Cie wkurzaja to moze przedmuchaj matowke gruszka. jak znam zycie to te wyleca a wpadna inne.
czesc.Ch.
-
Dokładnie się zgadzam.
Sam próbowałem wyczyścić i tylko sobie więcej śmieci narobiłem.
Teraz jakoś się do tego przyzwyczaiłem, ale jka się ich trochę więcej nazbiera to oddam do czyszczenia.
-
Tak ma być , to standart w lustrzankach , nie bierz do głowy. U mnie taki syf ,ze ledwo co widać. Rafał Czarny już często nawet wizjerka nie używa , a zobacz jak mu dobrze idzie. Muszę się podszkolić w tym strzelaniu z biodra.
-
Dobre!!!! Dobre!!! Robin Ty to jesyeś niezły aparat! Wysoko postawiona poprzeczka- strzelanie fotek z biodra, ale trzeba spróbować :D Zresztą po co w ogóle jest celownik nie ?? :D
Dobra, czyli nie biore tego do bani i używam śmiało dalej, ale i tak mnie to mocno zastanawia, ponieważ technologia jest już na tak wysokim poziomie w każdej dziedzinie i nie wierze, że nie ma na to sposobu przy projektowaniu "puszki".
Pozdrawiam!!!!
-
ROBIN
Rozmawiałem z RADIO EREWAN na temat gadzetów OLYMPUSA. Przedstawił problem do siedziby olympusa, może udostępnią zakup gadżetów i bedzie bez problemu.
A Ty Robin gdzie poszukiwałeś tej czapeczki na allegro, bo nie moge znalezc nic takiego?
102 zgłoś się ! :D
-
-
Dobra dobra.... :D sorki :D
-
nie bardzo mi sie chce wierzyc ze macie tak brudne matowki jak mowicie
moze lustra i wydaje sie ze matowka?
po 10 miesiacach matowke mam czysta a szkla zmieniam bardzo czesto
-
ja po 8 mc dopiero mialem pierwsze syfki...