1
Zdjęcie z wczoraj znad Zalewu Zegrzyńskiego. Oczywiście poPSute ;-)
Wersja do druku
1
Zdjęcie z wczoraj znad Zalewu Zegrzyńskiego. Oczywiście poPSute ;-)
fajny efekt ale jakoś nie mogę się przekonać do stosowania PeeSa czy innego ustrojstwa. z jednej strony efekty uzyskane przy pomocy peesa są ciekawe i rozszerzają możliwości odbioru zdjęcia, a z drugiej strony mam moralne opory przed zastosowaniem ulepszaczy.
Nie wiem przy zdjęciach przerobionych w PS co podziwiać i oceniać, czy zdjęcie czy technikę i wirtuozerię obsługi programu do edycji zdjęć.
A przy tym zdjęciu podejrzewam, że można byłoby się obyć bez ps, można było spróbować zdjęcie zrobić CZ&B i je prześwietlić.
ja też się zastanawiałem kiedyś na używaniem PS ale to w końcu taka nowoczesna ciemnia... :wink:
Staram się moich zdjęć nie przekadrowywać w PS (to nie było przekadrowane).
PS czy nie PS fotka ma cos w sobie. Bardzo mi sie podoba chociaz mam watpliwosci co autor chcial przekazac (no bo zakladam ze przy tego typu zdjeciu napewno jakis przekaz musi byc :twisted: )
RasteR moze cos powiesz o tym zdjeciu... bo o tak mlodej porze chyba ja nic nie napisze :P
widzisz to jest tak...
na tym pomoście stoi krzesło... na krześle jest miejsce dla Ciebie abyś usiadł i spojrzał przed siebie, w przyszłość... siadasz... patrzysz... ale przyszłości jeszcze przecież nie ma więc nic nie widzisz...
sorka... to żarcik taki... powiem tak: spodobało mi się to, co zobaczyłem, zrobiłem zdjęcie i uznałem, że każdy kto popatrzy na nie sam sobie wszystko dopowie.
Ktoś komu jest dobrze pomyśli: "brrr... jak to dobrze, że mnie tam nie ma"
Ktoś kto ma depresję pomyśli: "o jezu jak mi źle... pustka, widzę pustkę..."
itd itp.
Bardzo lubie takie zdjecia, mi sie bardzo podoba.
Bardzo dobre zdjęcie. Diabelnie mi się podoba. Prosty, harmonijny kadr. Aż na chwilę popadłem w zadumę :)
Nie mam nic przeciwko PS w takim wydaniu. Efekt obróbki to cel do którego dążymy. Obraz rodzi się w głowie a nie w przetworniku naszego aparatu. W końcu fotografia jest sztuką a nie tylko sposobem rejestracji rzeczywistości.
Świetne zdjęcie moim zdaniem.
Swietne minimalistyczne!
dzięki za komentarze :)
no to zabieram się do roboty i dalej focę co by się tu pochwalić czemś nowem...
zamówiłem przed chwilą przelotkę na m42 no i mam w domu ślicznego Heliosa więc teraz będą kropelki (choroba wieku młodzieńczego :) przez to trzeba po prostu chyba przejść) i portrety ;-)