pogoda kazdy wie jaka jest wiec troche z nudow bawilem sie swiueczkami, i to mi sie najbardziej podoba...
a no i takiego zonkila zrobilem...
Wersja do druku
pogoda kazdy wie jaka jest wiec troche z nudow bawilem sie swiueczkami, i to mi sie najbardziej podoba...
a no i takiego zonkila zrobilem...
obie fotki wydaja sie nieostre...
w 1. ostrosc na krawedzi jednej ze swieczek, lepiej byloby na plomieniu. Ostro widoczny plomien nadal by lepszy klimat fotce :)
no i WB możnaby skorygować, choć wiem, że to nie takie latwe. bo czesto sam o tym zapominam :P
2. mam mieszane odczucia. nie wiem co powiedziec. osobiscie lubie takie fotki czyste a tutaj widze szumy albo brak otrosci (albo i to i to)
(...)Ostatnio tez probowalem ustrzelic tego kwiatka, ale nic ciekawego z tego nie wyszlo :cry:
OT: o co chodzi z tym avatarem? :) Dlaczego poprzedni byl lepszy?
co do pierwszego to chialem zeby byl taki wb, sprawia takie wrazenie ciepla... a co do drugiego to napewno nie ma szumow bo na iso 100 robione... a bym tak powiedizal ze ono jest pol ostre... tak jak chcialem...
ot: co do avatara tamten wydawal mi sie lepszy nie iwem dlaczego ale ten mnie rozprasza...
ad.1 skoro tak to sie nie czepiam :D
ad.2 no wlasnie, pewnie mnie zmylily te polcienie bo razem z, jak to powiedziales, polostroscia daja efekt lekkiej ziarnistosci...albo mam cos z oczami heheh :wink:
ot: rozumiem :)
wlasciwie to kwiatek bardzo mi sie podoba, tylko troche mnie razie ten cien rzucony przez kielich, ale reszta jest git
a szumow to ja nie widze
dzieki...
W jaki sposob mozna uzyskac taki efekt jak w przypadku fotki nr. ?
fotki nr? nie podales numeru....
Oj, sorki. Chodzi mi o fotke nr.2Cytat:
Zamieszczone przez milo
no wiec tak,
1 musizz zgasic swiatlo w pokoju...
2 musisz miec jakies ciemne tlo...
3 musisz miec jakas lampe do oswietlenia obiektu, najlepiej jeszcze zeby swiecila w jednym kierunku, a nie na boki
4 oswietleasz przedmiot...
5 i juz...