czas na pierwszy post na forum i na poczatek chcialbym prosic profesjonalistow o ocene i komentarze
Wersja do druku
czas na pierwszy post na forum i na poczatek chcialbym prosic profesjonalistow o ocene i komentarze
Wiesz pierwsze fotki lustrzanka, jeszcze ja poznaje sprzetu trzeba sie nauczyc a dopiero wtedy beda efekty, aparat jest niesamowity a zdjecia kiedys beda lepsze (jak sie naucze go obslugiwac) dzieki z uwagi podpowiedz co i jak powinienem robic?
Z amatorska.
Numeruj fotki.
1. Nieostra, kubeł koszmarny.
2. Jakby tak przysłonę przymknąć, a czas wydłużyć, to w nocy daje lepsze efekty... + statyw
3. Nieostra, poruszona i bez pomysłu.
Trochę musisz opanować aparat. Proponuję jednak zacząć w dzień, rano lub po południu. Przetestuj różne ustawienia dla tego samego kadru, a potem, na kompku, wybierz te lepsze i sprawdź exify. Najłatwiej się nauczyć na własnych błędach.
Na początek staraj się aby fotki były ostre i żeby nie było śmieci w kadrze, na pierwszym śmietnik, na 2 palec, 3 całkowicie poruszone.
Dzieki wielkie za komentaze, długa droga jeszcze przedemną acz raczej nigdy nie bede sie zajmowal fotografią jako profesjonalista (poprostu brak czasu) wszystkie fotki ktore robie są przypadkowe np. zdjecia wykonane w nocy sa zrobione przy okazji wyjazdu do Opola na pizze wiec wykonane sa bez ststywu, fotka 3 zrobiona byla podczas spacerku z zona w Bouremonth w anglii. Jako pamiatki z wakacji sa w/g mnie ok jednak jakosc ich wykonania jest mierna i dobrze zdaje sobie z tego sprawe, dlatego zawitalem na to forum, licze na krytyke i porady. Pozdrawiam wszystkich i zycze ciekawych kadrow.
Patrząc na ostatnia fote zastanawiam się co jest tematem zdjęcia. czy ten paskudny słup po prawej, chmury, wyciąg, kościół.
taki sobie pstryk z miejsca z dużym potencjałem.
Pozdrawiam
a to fotka mojego syna
nie on mial byc na zdjeciu tylko on fotke robil takie klimaty 15-to latka