jako ze mam mojego olka od niedawna ,prosil bym o silna krytyke i podpowiedzi co mozna zrobic lepiej. to puki co to moje arcydziela:grin:
Wersja do druku
jako ze mam mojego olka od niedawna ,prosil bym o silna krytyke i podpowiedzi co mozna zrobic lepiej. to puki co to moje arcydziela:grin:
Na czwórce gdyby ostrość padła w oko, zdjecie bylo by super. Ostatnie też bardzo przyjemne. Nie wiem o co chodzi w tym pejzażu, male niewyraźne.
wiem czworeczka troszke spartaczona ,ale coz takie jest zycie.dzieki.
a moze to wam do gustu przypadnie?? sobotni spacewr po parku.
fajny moment ale niestety nie ostro, Czy wyostrzasz fotki po zmniejszeniu?
wlasnie nie zaraz to ogarne.
wyostrzone
problem jest taki że ostrość jest po prostu nie trafiona, ostra jest trawa przed graczem
Numeruj zdjęcia to będzie łatwiej się do niech odnosić.
Z pierwszej serii podoba mi się pierwsze z szyszkami i ostatni portert, reszta jakoś do mnie nie trafia. Profilowi czegoś brakuje, prawdopodobnie ostrzenia na oczy - bo tu chyba jest na ucho; widok zjedzony przez kompresję - choć mi się podoba na miniaturce, dziecko też nieciekawie wyostrzone. Jeśli masz problem z dokładnym ostrzeniem to albo używaj pierścienia do doostrzenia albo rób serię zdjęć lekko się oddalając i przybliżając - wtedy jest szansa na dobry strzał. Ja rzadko robię pojedyńczą fotkę, prawie zawsze jest to seria.
Fotka ze sportowcem (krykiet czy palant - nie wiem)... hmmm... moment ujęcia ok, ale zupełny brak ostrości + przepalona prawa strona sportmena - możliwe, że nie spr ostrości po zmniejszeniu fotki.
ok jeszcze jedno podejscie robie z tym gosciem ktory jest szybszy od swiatla:grin:
ale chyba jest ten sam problem.:cry: