-
[luna2002] Zapraszam...
Witam szanownych...
Zacząłem trochę od złej strony, i zamiast założyć wątek z fotkami to powklejałem do galerii:-).
Ale nadrabiam zaległości i zakładam wątek.
Kupując e410 znalazłem to miejsce i bez wazeliny trzeba przyznać, że z "firmowych" forów, to chyba "najmilsze" miejsce. Ostatnio coraz częściej zdradzam Olka, na rzecz Canona ale nadal chętnie tu zaglądam. Póki co używam dwóch aparatów równolegle. Fotografuję głownie swoje dzieci i przyrodę (czyli mało oryginalnie).
Na początek wrzucę trzy zdjęcia, które "wiszą " już w galerii.
pozdrawiam
Dwa z serii "mgła" :
Mgła2
Mgła1
...i jedno zrobione na wypalonej łące.
Spalony
-
Mgła1 intryguje - chciałoby się dać parę kroków naprzód, by dokładniej przyjrzeć się co to za budynek. Może nieco za dużo dołu i góry - tzn. ja bym spróbował bardziej zoomem wejść w tę mgłę.
Zdjęcie ze spalonej łąki - ciekawe.
-
witaj,
a mi bardziej pasuje "mgła2", ale podniósłbym aparat nieco w górę , tak aby nie obciąć drzewa, a jednocześnie na dole zacząć od plastrów asfaltu. Imho byłoby lepiej.
-
a mi się 3-jeczka podoba :)
-
Dziękuję za odwiedziny i dobre słowo:-).
^salvadhor
Mam kilka ujęć tej kapliczki.Wybrałem te "najszersze", gdyż spodobał mi się właśnie efekt jej znikania we mgle. Stanąłem najdalej jak można (za plecami droga), skorzystałem z najkrótszej ogniskowej i stąd takie ujęcie.
^Bo.
Gałązki niestety zostały lekko przycięte podczas prostowania zdjęcia.Za mało zostawiłem u góry. Wyprostowałem do horyzontu, bo i drzewo i słup lecą każde w swoją stronę.
^Ernesth
Sytuacja zastana na spacerze. Czarna trawa i kolorowy ślimak (tzn. to co po nim pozostało).
pozdrawiam
-
mgła 1 jest super - klimat horrorów mi się nasuwa na myśl i + za to : ) ja bym dała je w b&w i podkręciła kontrast ; ) ale to moje prywatne zboczenie :D
-
ocena
Mgła1 dla mnie trochę kiczowata, mgła2 trochę lepiej.....jakoś inaczej bym to skadrował....
-
3 załącznik(ów)
Chełmsko Śląskie
Święta, więcej czasu, dawno niewidziani znajomi.
Więc pomysł na nocny plener.
Trzy nieśmiałe próbki.
-
3 załącznik(ów)
Kwietnikowo
Wiosna, kwiaty, wiosna, kwiaty.....
Zamiast narzekać postanowiłem zmierzyć się z tematem.
Nie jest łatwo.
Całe popołudnie na kolanach:-).
pozdrawiam
ps. polecam w pełnym rozmiarze.
-
podoba mi się to co robisz ... prostota ale całkiem fajnie.