-
2 załącznik(ów)
andre77 - wypociny
Witam Klubowiczów. Przyszła chyba pora i na mnie swój wątek założyć :) chciałbym w nim prosić o fachowe rady na temat moich zdjęć, jestem otwarty na wszelkie sugestie. Makro jakoś chyba w miarę mi wychodzi a rozwijać się trzeba i innych dziedzin też spróbować. Z góry dzięki za wszystkie rady.
Na początek może coś takiego
-
Spodziewałem się robali a tu taka niespodzianka ;)
Podoba mi sie zabawa z zoomowaniem. Jeśli się trafi z ostrością to wychodzi fajny efekt. Ty trafiłeś.
Warto jeszcze pobawic sie z w ten sposób o innej porze roku, gdy liście już mienią się wszystkimi barwami jesieni. Kiedy tło jest "pomalowane" w różnokolorowe plamy efekt wychodzi jeszcze ładniej.
za to drugie niespecjalnie mi pasi.
Torebka (a raczej torba) zdominowała obraz, było ją odłożyć. Tło też mogłoby byc bardziej neutralne lub mocniej rozmyte bo przeszkadza. Ławka "wychodzi" z głowy a budynek i fragment słupa odwracają uwagę.
-
Pierwsze zdjęcie bardzo fajne. Podoba mi sie tym szczególniej, ze jeszcze nie udało mi sie zrobic poprawnie fotki z zoomowaniem.
Co do drugiego zdjęcia - Rocco wszystko powiedział :)
-
2 załącznik(ów)
Dziękuję bardzo za rady i zgadzam się z Wami szczególnie z tą torbą, tylko problem w tym że Żona bez torby żyć nie może :)
dam dwa następne
-
1 załącznik(ów)
3 i 4 nic :cry:
to może to
-
Hejka :)
Najbardziej z tych zdjęc pasuje mi nr.4 jego prostota. Wymaga lekkiej ingerencji by wygasić skórę. Mała niedoróbka to lewa ręka w cieniu - troszke mi się w oczy rzuciło to nierównomierne światło. Podoba mi sie ta fota poprzez jej naturalność. Nr 5 ma ładne kolory, ale wzrok mi biega tu i ówdzie :)
-
2 załącznik(ów)
kurcze aż tak się nie podobają, to może te z dzisiejszego spaceru się spodobają
-
Ślimak klasa - bardzo fajna kolorystyka - ciepło, ciepło. To jakiś konwerter macro ?
Pozdrawiam
-
Podobaja się, zwłaszcza ślimak.
Żabka też fajna ale już nie ten efekt ;)
-
Dzięki za odwiedziny :), to nie konwerter makro tylko nowy nabytek sigma 105 makro. Na razie uczę się jej możliwości :), kurcze widzę że nogi w modzie to może ja swoje pstryknę :grin: