-
3 załącznik(ów)
Pstryki Aikidudiego
Witam wszystkich. Od jakiegoś czasu czytam posty na forum i staram się coś wypłodzić z moich zerowych umiejętności fotograficznych.
Postanowiłem zamieścić 3 fotki z dzisiejszego wypadu do małego parku. Pogoda kiepska, ale chciałem pofocić.
Proszę zatem o krytykę i porady do moich wypocin.
pozdrawiam
-
5 załącznik(ów)
witam ponownie,
widzę, że jakoś nikomu nie chce się komentować moich wypocin.
Nie wiem czy to dobrze czy źle. Postanowiłem coś dorzucić. Może teraz szacowne grono uraczy mnie swoją jakże cenną dla mnie opinią:wink:
-
5 załącznik(ów)
-
3 załącznik(ów)
zapraszam do komentowania i nastawiam się na odbiór dobrych porad :grin:
-
zapomniałem dodać, że trzy ostatnie fotki przedstawiają wycinek mojego akwarium.
-
-
Focić każdy może trochę lepiej lub trochę gorzej..... tak mi się skojarzyło...
( na poważnie- pstryki o niczym, poprosimy przemyśleć tematykę, kadr, pooglądać prace innych a potem robić fotę- no bo np. takie foty z akwarium to tak bez sensu, modelka sympatyczna trza by ją bardziej wykorzystać!) Pozdrawiam
oko zawisło mi dłuzej na 13
-
Przepalone i nieostre w niektórych przypadkach, nieciekawe kadry, portret nr.10 może być, ogólnie słabo, lepiej wrzucaj po 3 fotki raz na jakiś czas ale naprawdę dobre, zdjęcie akwarium bardzo słabe, też się interesuję aquascapingiem, można znaleźć ciekawe artykuły w internecie na ten temat.
-
gdybym miał wybrać jedno zdjęcie ze wszystkich to miałbym problem...
staraj się być bardziej krytyczny do swoich fotek, poczytaj trochę poradników na necie, podpatruj ciekawe prace w galerii itd
życzępo wodzenia
-
Nie martw sie,poczatki sa trudne.Zrob inaczej,inaczej podejdz do tematu.Wez kolezanke na spacer,tylko prosze nie modelki na sesje,po prostu kolezanke,siostre,dziewczyne....Zrob ze spaceru 200 fotek,niech w tych dwustu bedzie 185 takich,ze ona nie wie,ze zrobiles fotke.Teraz masz dwie grupy zdjec.Z tej 15 wybierz po tygodniu jedno,z pozostalej grupy wez wybierz dwa.Twoim zdaniem najlepsze.Te trzy fotki wstaw w temacie.Zwroc uwage na kadr,tlo,to co chcesz przekazac na fotce w mocnym punkcie.Zadbaj o GO.Poprzez krzywe wprowadz nastroj we fotce,nie koniecznie ma to byc zapis lustrzany sytuacji takiej,jaka wtedy byla.
Wtedy pogadamy o ocenach.