-
3 załącznik(ów)
Fotki Chadera
Na wstepie chciałbym sie przywitać z użytkownikami forum. A wiec: witam serdecznie :D Fotografuje od około roku. Zaczynałem od kompaktu a mianowicie Olka sp-510 uz. Na nim zrobiłem wiekszośc obecnych zdjeć. Od tego mniej wiecej czasu śledze sobie watki na forum olympusclub.pl :) Niedawno mój rodziciel (mam 15 lat) postanowił zakupić nowy sprzet a w spadku dostał mi sie Olek e-510. W związku z tym wydarzeniem postanowiłem zacząć sie udzielac na forum. Licze na wyrozumiałość starszych uzytkowników :)
Dość o mnie czas na moje fotki. A wiec:
1. ćma (słaba jakośc podobnie jak wszystkie wczesne ale to z kompaktu:P)
2. kwiat pigwy
3. statek widmo
Na razie tyle :) Przy ocenianiu prosze brać pod uwagę mój staż i wiek. Pozdrawiam Chader.
edit: dodałem fotki jako załączniki w niedalekiej przyszłości popracuje jeszcze nad innymi sposobami.
-
Nie będzie litości na tym forum :) Na początek, coś nie tak jest z linkami do zdjęć - nie powiększają się, tylko ponownie wyświetla się miniatura.
-
Ok dzieki zaraz popracuje:)
-
Dodałeś jako załączniki miniaturki zdjęć, wystarczy, że tutaj wgrasz jako załącznik od razu obrazek .jpg 800x600 :)
-
Uff udało sie:) dziekuje za cierpliwość i miłego ogladania życze.
-
Pierwsze najlepsze, ładny odcień zieleni. Pozostałe dwa nie powalają.
-
Pozwolę nie zgodzić się z przedmówcami. Pierwsze dwa zdjęcia są kiepskie. Nie bronią się ani kadrowaniem, ani jakością. Może, może, gdyby jakość była żyleta, itp. Ale tak to nie wpadają w oko. Wybieraj ciekawsze zdjęcia, bo ludzie będę omijać ten wątek.
Natomiast trójka, owszem - ciekawe mazaje na niebie, romantyczny cień masztów i want, może zaciekawić.
Problem w udostępnianiu zdjęć w internecie opiera się też o odpowiednie wywołanie zdjęcia pod kątem prezentacji. Zdjęcia wyplute przez aparat, są z reguły dość duże (rozdzielczość) - trzeba je zmniejszyć. Jak się zmniejszy, to trzeba wyostrzyć. Nie zaszkodzi też pobawić się balansem bieli, lub też krzywymi od poziomów (ma to i darmowy GIMP i płatny Photoshop). Ciekawa kolorysta często ratuje zdjęcie.
Tak czy siak, potencjał jest, kwestia obtrzaskania się :)
-
1 załącznik(ów)
Mnie też najbardziej podoba sie statek, najmniej na nim widać braki dwóch pierwszych. Na potwierdzenie tego co napisał salvadhor, pozwoliłem sobie troszkę pobawić się suwaczkami ;)
-
2 załącznik(ów)
Dzieki wielkie za oceny i porady :) Mam nadzieje ze sie doszlifuje. Pobawie sie dzisiaj jeszcze wieczorem i dodam pare fotek tym razem nowszych z e-510.
edit: dałem juz fotki edytowane zgodnie ze wskazówkami (pytanie tylko czy efekt dobry:P)
4. przemijanie
5. purchawa
-
2 załącznik(ów)
Dzieki za wszystkie opinie i rady:) Kolejne fotki:
6. dziadek warzywniak
7. muchomor
Prosze o dalsze komentarze.