-
3 załącznik(ów)
Splesh-zone
Witam.
W końcu i ja postanowiłem zamieścić kilka moich fotek. Niestety nie mam ostatnio za dużo czasu na zabawę z moim olkiem, ale na szczęście udało mi się wyrwać na weekend do Krakowa (BTW piękne miasto :lol:).
Jeżeli chodzi o moje doświadczenie fotograficzne to... nie mam żadnego, trochę ponad miesiąc temu zakupiłem lustrzankę i mniej więcej od tego czasu zacząłem interesować się fotografią, a przynajmniej robieniem zdjęć, a nie pstrykaniem byle gdzie i byle jak... Tak więc prosiłbym o szczere opinie, bo nie ma to jak nauka poprzez własne błędy, wytykane przez osoby, które się na tym znają lepie ode mnie :wink:
Na razie wrzucam trzy fotki, mam jeszcze trzy, które mi się w miarę podobają, ale co za dużo, to niezdrowo...
Ps. mam nadzieję, że nie zniknie ten wątek, bo przed chwilą były jakieś problemy ze stronką, ale mam nadzieję, że już wszystko ok.
-
Pierwsze super, drugiego nie obejrze - ZA DUZE :< Zmniejsz je...
-
Zdjęcia całkiem, całkiem. W pierwszym podoba mi się gołąb w kubku - spaślak. Znając życie pewnie zaraz ktoś Ci wypomni, że wrzucasz durze pliki. Nieukrywam, strona długo się ładuje.
-
Wchodza bardzo szybko,chyba nie ma potrzeby zmniejszac.
Co do fotek -drugie najlepsze.
Na wszystkich jakies dziwne ziarenko.Albo zle wyostrzales,albo w aparacie za duzo wodotryskow dziala.
-
drugie niezle. obetnij tylko "ucho" i bedzie swietnie.
-
Zmniejszyłem trochę rozmiary zdjęć, mam nadzieję, że teraz będzie lepiej. Lucca, dobre oko, właśnie nie wiem co jest grane ale na wielu zdjęciach jest widoczne to ziarno... nawet jak dobrze wyostrze :evil: A te zdjęcia tutaj przedstawione i tak są już trochę wyszyszczone przez ps-a. Co mógłbym wyłączyć, żeby było lepiej:?:
Dziękuję wszystkim za opinie :grin:
-
Dobre wyostrzanie to pojecie raczej wzgledne,jeden robi tak inny inaczej,gorzej lepiej.Metod wyostrzania jest bardzo bardzo wiele.
A jak u Ciebie z odszumianiem w aparacie?
-
Zdjęcia bardzo fajne, drugie najlepsze. A z tym ziarnem, to może właśnie za mocno wyostrzasz? Pokaż może jedno (np. to z rowerem) w oryginale.
-
Za przedpiszcami, druga fotka po lekkim przykadrowaniu jest najciekawsza.
Ziarno mi nie przeszkadza.
-
Za Poprzednikami 2 najciekawsze (lekko wykadrować) 1 też dobra, natomiast 3 do mnie nie przemawia - ot taki pstryk...
Pozdrawiam