-
Fotki i obrobka :)
Witam :)
To moje pierwsze fotki, które są wynikiem moich działań z formatem RAW, nieporadnych dość jeszcze. Wcześniej ograniczałam się jedynie do delikatnych poprawek w LR.
Tak więc proszę o opinie wskazówki, przemyślenia ;)
O ile drugie zdjęcie nawet mi się podoba, to w drugim nie wiem co zrobić, żeby owadzik i "czubki" trawy pozbawić tych prześwietleń, a nie stracić koloru :roll:
1.
2.
Ps.
aby powiększyć, proszę klikać na te "belke" nad obrazkiem, zdjęcia są na fotosiku i po kliknięciu na fote otwierają sie wredne reklamy ;/
-
1- bardzo przepalone niestety :(
2- lepsze choć też troszke sie świeci ale lepszezdecydowanie niz 1, tylko ja dalabym mniej tego tła po prawej tylko skadrowała samego owada z liściem ;)
Nie traktuj tego tak powaznie bo jestem amatorka więc.... wiesz to tylko takie moje amatorskei uwagi, porady ;)
-
chociaż robaczków nie lubię to z tych dwóch ujęć lepsza dwójka, a co do reszty za igorra,
pozdrawiam :)
-
Dzięki za szybki komentarze.
Co do prześwietleń, to właśnie na 1szej fotce mi przeszkadzają ale ps nie podświetla tych miejsc na czerwono, tylko dużego liścia z prawej.
A drugiej fotki nie chciałam ciasno kadrować, tylko wyciągnąc robaka z tła światłem , tak żeby tło nie przeszkadzało a oko wędrowalo od razu na konika :) Tak to sobie wykombinowałam :D
-
Sorka ale własnie mi oko wędruje ;):roll:
-
ehm ehm heheheh ;)
a przy takim kadrze oko nie ucieka? a nie za ciasno? a nie za ciemno w prawym górnym?
2.1
-
o tak !! o wiele lepiej ;) i nie ucieka i nie za ciasno i chyba nie za ciemno :-P
-
-
a mnie się podoba bardzo pierwsze, podoba mi się światło w tej fotografii, pieknie maluje
-
Pierwsze całkiem w dechę!
Spróbuj jedynie prezentować inaczej te foty.
Np. 800x600