-
sony dslr-a200
sony dslr-a200 czy opłaca się kupić ten model sony w saturnie? z obiektywem 18-70 mm. Narazie kompletnie nie znam sie na obiekatywach i tych sprawach. Czy jest jakiś uniwersalny cy decydując się na lustrzanke cały zcas musze kupować inne to różnych typów zdjęć. Proszę o dość szybką odpowiedź. ;)
-
"sony dslr-a200 czy opłaca się kupić ten model sony w saturnie? z obiektywem 18-70 mm."
Za ile? 100 zl? 1000 zl ? 132134234 zl? sprecyzuj sie bo samo saturn niewiele mowi.
-
Pewnie się opłaca ale z Twoją wiedzą lepszym wyborem będzie jakaś zaawansowana małpka..A jak się wiecej naumasz,poczytasz itd. to sobie kupisz lustro:)
-
za 1490 ale chodzi o to czy to dobry model?
A własnie chce kupić już lustro miałam teraz kompakt i już dość ;) to tzreba wymieniać te obiektywy czy nie? Wystarczy jeden? narazie oczywiscie ;)
-
Idż na całosc!Kup lustrzanke z kitem i póki co zapomnij o innych obiektywach.W miarę jak bedziesz zdobywać umiejętnosci sama wpadniesz na to jakie szkła są Ci potrzebne.Kitem mozesz wykonać wiekszość zdjęć.
-
dzieki za rady ;)
voovoo2 czyli na razie będe mogła tym 18-70 mm bede mogła robić jakiś krajobraz a potem portret albo zwykłe zdjecie rodzinne tak? no a potem oczywiscie będę kupować obiektywy ;)
-
Zle podchodzisz do tematu.
1.Co chce fotografowac-czytam jakimi to obiektywami najlepiej zrobie,jakie obiektywy sa stosunkowo tanie zachowujac jakosc mi odpowiadajaca.
2.Jake korpusy pasuja do wybranych obiektywow.
3.Bazujac na relacji cena jakosc dobieram korpus do uprzednio wybranego szkla.
Napis na puszce to sprawa malo istotna.
-
Czyli nie ma obiektywu uniwersalnego. Ogólnie fotografuje wsyztsko- ludzi czasem makro zcasem kwaity czasem gory i co do tego wszytskie mam mieć inne obiektywy? :(
-
Wiesz to jest forum Oly więc siłą rzeczy nasze odpowiedzi są tendencyjne.
Sony dobrze mi leży w łapach, ponoć ma większy zakres totalny. Natomist Olek ma działające czyszczenie matrycy oraz niesamowitą szklarnię i jest to argument za którym warto pozostać na tym forum.
Amatorskimi korpusami można robić dobre zdjęcia. Przez 7 lat używałem Nikona f65 i bardzo dobrze się sprawował. I choć czasem umiejętbności zawodziły, ale aparat nigdy.
-
a co robiąc zdjęcia sony nie moge wkładac je na to forum ? :roll::)
No ale 18-17 na pewno bedzie robił lepsze zdjęcia niż te które mam z tego aparatu tak? :P Dzięki wujek bo własnie caly zcas chodiz mi o to czy bęe mogła zrobic tym narazie jakieś foty czy jednak trzeba zmieniać. Jetsem skłonna jechać nawet dzis po niego bo jutro jade w góry i lepszy aparat by się przydał :grin: czyli jak mówicie ze można rboić zdjecia tym uniwersalnym to chyba go kupie ;) bo o to mi cąły zcas chodzi bo jeśli trzeaba było by je zmieniać to kupiłam bym coś innego bo narazie nie mam funduszy na kupowanie obiektywów ;) a jeszcze jedno pytanko jaki zoom jest przy takiem obiektywie ? :/