Witam jako że stałem się posiadaczem Olympusa OMD M10 II mam pytanie odnośnie podłączenia go do Ligtrooma 6 jako że taką posiadam ,program nie widzi mi plików i nie rozpoznaje aparatu .Czy też macie taki problem.Pozdrawiam
Wersja do druku
Witam jako że stałem się posiadaczem Olympusa OMD M10 II mam pytanie odnośnie podłączenia go do Ligtrooma 6 jako że taką posiadam ,program nie widzi mi plików i nie rozpoznaje aparatu .Czy też macie taki problem.Pozdrawiam
Taki urok "ADOBIEDO" jak kupujesz nowy aparat to musisz kupić najnowszą wersję programu, aby rozpoznawał aparat. :cry:
Mi po aktualizacji firmware aparatu programy Adobe przestały rozpoznawać aparat i musiałem kupić nową wersję programów.
A to dziwne ...
Stara wersja desktopowa LR 6.14 powinna obsługiwać wszystkie aparaty Olympusa bez tego najnowszego EM1X.
Zobacz czy masz wersję większą niż 6.2. Ostatnia aktualizacja LR 6 pozwala na podniesienie wersji do 6.14 z tego co kojarzę.
Załącznik 210978
Właśnie i to jest dziwne że obsługa od 6.2
A jaką masz zainstalowaną wersję? Sprawdzałeś w menu "Help" --> "About Adobe ....." ?
U mnie jest taka:
Załącznik 210979
Mam wersję 6.0 Camera Raw 9.0. Chyba zrobię aktualizację do 6.14.
Tylko uważaj jak będziesz robił aktualizację z programu i wybierzesz nie to co trzeba to zrobi aktualizację do wersji chmurowej i zmieni licencję na TRIAL.
Wiele osób się tak w konia zrobiło.
Załącznik 210980
Dzięki za informację.
- - - - - - - - - - AKTUALIZACJA - - - - - - - - - -
Po aktualizacji do wersji 2015.14 Camera Raw 10.1 wszystko smiga aż miło. Dzieki Panowie za podpowiedzi, na forum nie jestem długo może nie udzielam się ale czytam pilnie i uczę się też pilnie. Dziękuję ogc13 za podpowiedzi .
Nie ma sprawy :)
Też czytam i się uczę i jak już coś wiem to się dzielę :)
A nie lepiej dngconverter?