Przeczytałam CAŁY ten dział :) gdyż mam zamiar zrobić sobie ministudio, przedmioty, portrety, fun, nauka... Takie tam, więc nie za drogie. Tymczasowo mam do dyspozycji pusty biały pokój ok. 5x5, potem będę się martwiła ;). Lamp na pewno sztuk 2, potem pewnie i trzecia + jakaś blenda większa. Mam parę pytań ;)
1. Jeżeli chińczyk, to od 200Ws... więc jak myślicie, lepiej lampa 100Ws czy żarówka 68Ws/34Ws [ta regulowana]? 200Ws to będzie dla mnie na pewno za dużo, głównie mnie ta płynna regulacja kusi...
2. Chińczyki są w różnych wersjach, tak? CY100K? CY100MR? CY100MP? w sklepach widzę tylko CY100MR, czym się różni seria K? MP to podobno MR + wybór czy działa na pierwszy czy drugi błysk, anything else?
3. Jak znajdę, jakie akcesoria są z nim kompatybilne? Jakie on ma "mocowanie"? Czy mam dowolność w kupnie np. softboxa czy muszę na coś uważać? Czy softbox "uniwersalny, o adapterze 11-14cm" będzie pasował?
4. CY100[x, nie wiem, jaki gdyż patrz punkt 2 :)] mają już od razu żarówki modelujące, prawda?
5. Jak wygląda zasilanie tych lamp? Z sieci po prostu, tak?
[wyzwalaniem zajmę się potem ;)]
[niestety, szukanie czegokolwiek byłoby latwiejsze, gdyby były podane np. nazwy, a nie linki do allegro z samym numerem czy stron już teraz 404... :/]