-
kuba1984 i jego zdjęcia
Witam. To będzie mój drugi wątek... tamten odszedł już dawno w zapomnienie :D Będę starał się w miarę regularnie umieszczać tu fotki, licząc na Waszą ocenę, krytykę oraz dobrą radę ;) . Zdjęcia, które przypadną Wam do gustu będę umieszczał w swojej galerii.
Zaczynamy :mrgreen:
Na zdjęciu nr. 1 śnieg zabarwiony na żółto/pomarańczowo to zasługa wschodzącego słońca.
Może ktoś zgadnie co to za góra? Dla ułatwienia znajduje się na niej sanktuarium i jest tatrach słowackich ;)
-
1 załącznik(ów)
Nie wyświetliło zdjęci-mój błąd
-
1 załącznik(ów)
Kolejne... kolor zachodzącego słońca:)
-
Bardzo mi przykro, że mój post podupada, zerowe zainteresowanie :cry: - zero motywacji do dalszego umieszczania zdjęć
-
A co ,mam Ci napisac,ze w pierwszym balans skopany,a druge nieostre.Jak juz robisz fotki to postaraj sie je zrobic technicznie bardzo dobrze.Chyba,ze napiszesz,ze sobie z czyms nie radzisz,to wtedy napewno sie znajdzie ktos kto bedzie Ci sie staral udzielic pare porad
-
hehehe, "post podupada" :) brzydki wyraz ci sie zrobil :) a co do zdjec-wrzuciles dwa i juz podupada? jeszcze nie zaczal kwitnac a juz wiednie? cierpliwosci i troche zapalu zycze ;) postaraj sie czyms zadziwic, zaskoczyc, pomysl niekonwencjonalnie, wyjdz poza schemat, zrob cos dziwnego, jednym slowem-KOMBINUJ. powyzsze zdjecia moga byc przykladem do trenowania techniki, ale nie wyrozniaja sie raczej niczym szczegolnym. a dodam jeszcze, ze skoro szukasz motywacji u nas a nie u siebie, to ciezko ci bedzie... :)
pzdr
-
lucca właśnie zrobiłeś to na co czekałem, szczerze, dosadnie i do bólu napisałeś co sądzisz o zdjęciach, mógłbyś napisać co dokładnie nie tak z balansem i jak to poprawić, bo nie wiem.
k@czy to brzydkie słowo to nieświadomie... tak jakoś wyszło :mrgreen:
Wielkie dzięki za wpisy, błędy trzeba wytykać bo tak to będą powtarzane ;) Ja nie z tych co się obrażają.
Pozdro
-
lucca mial na mysli, ze rzadko kiedy snieg ma taki kolor i ze to nie jest wschod slonca... tylko balans bieli, ktory polecial w strone zoltego koloru. musisz poprawic "poleciany" balans bieli, albo zaczac robic zdjecia w RAW'ach :)
jak to naprawic? prosze bardzo:
otworz zdjecie w programie graficznym, ktorego uzywasz i wcisnij shift+control+b
pzdr
-
Dzięki, myślałem, że ten kolor taki musi być ;) poprawie
-
1 załącznik(ów)