Witam. W tym temacie bede zamieszczal swoje osiagniecia. Prosze o komentarze i konstruktywna krytyke.
Od razu sorry za kropelki na szybie, ale strasznie zacinalo.
Wersja do druku
Witam. W tym temacie bede zamieszczal swoje osiagniecia. Prosze o komentarze i konstruktywna krytyke.
Od razu sorry za kropelki na szybie, ale strasznie zacinalo.
niezle :-))) te kropelki to na szybie czy na filtrze :P
Szyba. A piorun jakies 600 meterkow ode mnie. Bo nie minelo 2 sek, a tu nagle ŁUBUDU,
Swietnie zlapane.Bardzo mi sie podoba.Szkoda ze na moim aparacie ciezko cokolwiek jest uchwycic;/
Kurde nie zauwazylem ze nie zalogowany bylem.TO pisalem ja DrMaksiu ;-))))Cytat:
Zamieszczone przez Anonymous
super fotka, a te kropelki dodaja klimatu
1 sekunda to 1km, wynika z predkosci rozchodzenia sie dzwieku, prekosc swiatla mozna uznac w tym wypadku za na tle duza ze nie wplywa na czas miedzy błyskiem a dzwiekiem.Cytat:
Zamieszczone przez vodnik
Oponowalbym, 1 sek = 330m, bo predkosc dzwieku w powietrzu to 330m/s. Wiec jezeli grzmot po blysku pojawil sie jakies 2 sek piorun uderzyl okolo 660m ode mnie.Cytat:
Zamieszczone przez miro
zdradz mi jak zrobles to foto?? Stałeś z migawka wcisnieta do połowy i czekałeś??
Nie. Ustawilem aparat w tryb MANUAL, przyslona 5.6 bodajze, czas 10s, wyzwalanie z pilota i strzelalem jedna fotke po drugiej ze statywu oczywiscie. Na 16 strzelonych blyskawice trafilem na dwoch ale ta byla bardziej efektowna