-
Odp: wanilia - moim okiem
Dzieki chłopcy za wyzytę :)
Rol6- ja też zazwyczaj wybieram kolorowe :)
Bartku- dzieki za odwiedziny, zapraszam
Eddie- dzis widzę pokojowo- :wink:, ...cieszę się
Tokin- pewnie masz racje, tę konwersję ciągle ćwiczę, zdjęcia BW nie chwytają mnie za serce tak jak kolor- wiec BW mniej ćwiczę i mniej potrafię, poprawie się :)
Paweł piszesz że też wolisz BW- mam na to pewną feministyczną teorię :mrgreen:- a) mężczyźni nie lubią nadmiaru bodżców , b) mężczyźni nie rozróżniają kolorów ,
Dziewczyny , same powiedzcie ile razy wasz facet na pomarańczowy albo różowy mówił- "czerwony"- prawda??? :mrgreen:
Pawle , nie gniewej sie za te żarty- fajnie , że wpadłeś :grin:
-
Skoro nie zostałem zaliczony do chłopców, po co mam tu zaglądać ?
-
Mnie zaliczono:shock: i .... odmówiono rozróżniania kolorów:roll:
Cóż, muszę z tym żyć...:cool:
-
Cytat:
Zamieszczone przez
TOKIN
Mnie zaliczono:shock: i .... odmówiono rozróżniania kolorów:roll:
Cóż, muszę z tym żyć...:cool:
Nie martw się Tokinko - z awataru nie wynika, żeś kobieta.
Pozdrawiam AP.
-
Dzuiko, nie wiem, jak przegapiłam, o wybaczenie proszę :)
Tokinko- wybacz również, człowiek w biegu... ;)
Na poprawę humorku polecam tarapię śmiechawową :) właśnie mnie moje dziecko rozbawiało ;P
http://www.youtube.com/watch?v=lvWf6U_AbVE
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Eddie
Wanillia, wybacz, że nie na temat, ale nie mogę pominąć milczeniem faktu, że Barteq z podziemia wyszedł :)
Heh, w sumie to racja Eddie, jakoś tak mi się zatęskniło ;D
Cytat:
Zamieszczone przez
nyny
Gdzie panowie widzicie fotografie makro?
Bo chyba niemowicie o tych nieostrych roslinach chaotycznie i bez pomyslu pstrykanych?
Może idealne nie są ale makro różne ma oblicza i w różnej skali może być wykonywane. Faktycznie, gdyby skupić się na kompozycji to pierwsze z tych zdjęć nadaje się do wzięcia pod uwagę jako rodzaj przyrodniczej fotografii makro. Ale nie ma co się nad tym rozwodzić, według mnie po prostu cieszą oko, nawet jeśli to chaotyczne pstryki ;)
Cytat:
Zamieszczone przez
wanilia
Bartku- dzieki za odwiedziny, zapraszam
Jak zauważył Eddie, nie często mi się to zdarza, jednak zawsze wiem, kogo warto odwiedzić :)
Pozdrawiam ciepło!
-
Przyjemny kadr z Jamajki. Ja czekam na jakieś wrzutki z modelkami :) Pzdr
-
bardzo ładna galeria ...kolorowa Tajlandia pozdrawiam
-
....wanilla a gdzie reszta zdjęć z Spitsbergeni okolic??
-
2 załącznik(ów)
Załącznik 57534Załącznik 57535
Witaj Iszi :)
Z przyjemnością załączam :) z urodzinowymi życzeniami :)
-
Cytat:
Zamieszczone przez
wanilia
Piękne te "lody" One sa aż tak różnokolorowe w zależności od światłą? Zwłaszcza ta druga figura jest malownicza.
Pozdrawiam Pani Gospodyni! AP.
-
Witaj Apz :grin:
To nie tylko kwestia światła, wszystko zależy od samego lodu i jego pochodzenia. Na lodowcach lód jest w samym sercu turkusowo- niebieski. To ma jakiś związek między innymi z natlenowaniem tego lodu oraz wiekiem. Są miejsca gdzie lód jest czerwono różowy- a to ma podobno związek z jakimiś koloniami bakterii czy innych mikroorganizmów- mam gdzieś zdjecie czerwonego śniegu, jak wykopię to załączę. Pozdrawiam serdecznie :)
-
Zazdroszczę podróży i widoków!
-
Cytat:
Zamieszczone przez
wanilia
2-czka jest super.
Pozdrawiam.
-
...piękne, szczególnie druga fotka...pozazdrościć...a w rączki nie było zimno ? ;-)
-
Oba fajne. Na drugim ciekawe kształt bryły lodu.
Natomiast na pierwszym fajny szerszy widok, tylko czy czasem nie kombinowałaś czegoś z obróbką (hdr, wyciąganie szczegółów itp)? Coś mi ta obróbka nie bardzo :-P
-
.....dzięki....co za widoki (wstawiaj więcej)
-
1 załącznik(ów)
... coś tam majstrowałam, rzeczywiście :)
Ponoć fetyszem każdego początkującego polarnika jest giwerka. Na północnym kole podbiegunowym nie ruszamy się bez niej z miejsca, bo bliskie spotkanie z niedźwiedziem może się źle skończyć. Na Spitsbergenie jedynym wyjątkiem była stolica - Longyearbyen, choć niektórzy i tam wędrowali z pukawką. Dodatkowo oczywiście broń hukowa- bo na początku straszymy misia, a tylko w ostateczności strzelamy, jeśli zbliży się bardziej i nie chce zmienić zamiaru. Zabicie niedżwiedzia grozi poważnymi konsekwencjami jeśli taka decyzja była niezuzasadniona.
Padnięty miś jest badany. Jeśli strzał pada w tylną część ciała zwierzęcia ma się poważne kłopoty.
My także odbyliśmy sesję z giwerka. Ta w stylu "Smith Wesson and ME" :)
Dostałam przyzwolenie od kolegi na udostępnienie zdjecia :)Załącznik 57578
-
Cytat:
Zamieszczone przez
wanilia
... coś tam majstrowałam, rzeczywiście :)
Ponoć fetyszem każdego początkującego polarnika jest giwerka. ...
Odjazdowe i super z tej perspektywy.
Pozdrawiam AP.
-
Juz myslalam, ze nigdy tych lodowcowych nie pokazesz.
Oba bardzo fajne. Gosc z giwera tez niczego sobie, wlasnie dzieki takiej perspektywie.
-
Też lubię tę fotę , choć Michałowi musiałam paść do nóg ;) zobligowano mnie abym w ten deseń zrobiła fotki prawie całej załodze :D musiałam się nieźle nagłowić aby każda fota była inna. Z drugiej strony, to naprawdę jest stres zejść na ląd, kiedy na każdym zakręcie może czaić się niedźwiedź. Grupa musi chodzić razem. Tuż przed naszym przyjazdem miś zabił nastolatka na polu namiotowym pod samą stolicą. I poturbował kilku innych. W zasadzie to człowiek naruszył ekosystem tego zwierzęcia. Wybija w okolicy stada fok, którymi żywi się miś. Trudno się dziwić że szuka łatwego pokarmu w okolicach zamieszkanych przez ludzi.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
wanilia
Też lubię tę fotę , choć Michałowi musiałam paść do nóg...
To w tym kwanonie nie masz takiego obracanego monitorka jak w e-30?
Dali chociaż do takiej roboty kawałek folii i karimatę? albo innego foka?
Pozdrawiam AP.
-
Ostatnie lodowe - piękne. Myśliwy też mi się podoba.
-
Nooo... fajne lodowe - klimatyczne (nomen omen ;))
Men oczywiście na plus.
-
Dawno tu nie zaglądałem, ale dla ostatniej foty warto było.
-
Ostatnie dwa z lodem - kapitalne, fotka Michała też MSZ jest świetnym ujęciem - bardzo fajne, nietuzinkowe ujęcie.
Pozdrawiam
-
ta druga gora lodowa mistrzowska. Gratuluje widokow, przepieknie.
Pozdr
-
Cytat:
Zamieszczone przez
apz
To w tym kwanonie nie masz takiego obracanego monitorka jak w e-30?
Dali chociaż do takiej roboty kawałek folii i karimatę? albo innego foka?
Pozdrawiam AP.
Ja to sam bym sie takiej pani fotograf jako podnozek/karimata podlozyl :P
T.
-
1 załącznik(ów)
Dopiero dziś Tomku dostrzegłam ten sympatyczny komentarz:mrgreen:
Natalia w kolorze :) Załącznik 58963
-
oj, wydaje mi sie, ze w kolorze jest korzystniej
pozdr
T.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
wanilia
Wydaje mi się ,ze w czarno-białym wariancie problem polega na tym , ze zdjęcie jest szare nie czarno-białe, może eksperymenty z kolorem tła mogły by mu pomóc? Jakby tak zasymulować filtry na tle? Albo zacząć od białej koszuli, szalika, rekawiczek?
Pozdrawiam AP.
-
podobają mi się fotki w tej kolorystyce, ale czegoś im brak...przepraszam za porównanie ale spójrz na to:http://www.swiataktu.pl/akty,galeria...pl6ug7k8puokp7
w Twoim przypadku jednak lepsze BW....
-
2 załącznik(ów)
Apz- bardzo lubię w obróbce obniżenie kontrastu stąd więcej szarości na fotce BW, i jest to zabieg celowy, choć nie twierdzę że jedynie słuszny,
Tropic- link bardzo fajnej foty, trudno jednak porównać fotkę z pleneru do studyjnej- chyba że coś przeskoczyło w galerii i nie o tę fotkę Ci chodziło?
Podrzucam kolejne z Natalią ...
Załącznik 59042Załącznik 59043
-
Cytat:
Zamieszczone przez
wanilia
Apz- bardzo lubię w obróbce obniżenie kontrastu stąd więcej szarości na fotce BW, i jest to zabieg celowy, choć nie twierdzę że jedynie słuszny,
w takim razie dlaczego stosujesz to obniżenie? jeżeli można wiedzieć
-
-
1 załącznik(ów)
Nazbierało się kilka fotek z podróży, czas obudzić się z zimowego snu i wziąć do roboty.
Z ferii zimowych: Lanzarotte- wietrzna ale piękna :).
Załącznik 61848
Na fotce El Golfo- piękne klify, niesamowite kolory powulkanicznej wyspy.
Pozdrawiam :)
-
A to co wrzuciłaś do galerii to nowe z warsztatów, czy przebierasz jeszcze w archiwum?
-
Nowe Agniesiu :)
Ja wpadam tam raz po raz bo mam to szczęście , że 25 minut drogi mam do Złodziejewa z domku.
-
No ale tak mniej masz niż zwykle? Zazwyczaj widziałam "wysyp" po warsztatach na alternatywnych portalach. Teraz jakoś mniej, stąd pytanie ;)
-