Niestety nie ma nic na umieszczenie tej zaślepki od kontaktu E-M1 w grupie HDL-7, a szkoda :???: Szkoda też, że nie można tam schować zaślepek do kontaktów puszki i gripa. Prędzej czy pózniej się je zgubi...
Zaś sam grip wykonany na medal.
Wersja do druku
Niestety nie ma nic na umieszczenie tej zaślepki od kontaktu E-M1 w grupie HDL-7, a szkoda :???: Szkoda też, że nie można tam schować zaślepek do kontaktów puszki i gripa. Prędzej czy pózniej się je zgubi...
Zaś sam grip wykonany na medal.
Zdjęcie nocne przedświąteczne.
przy iso 1600 cłakiem ładnie się prezentuje balans bieli chyba za ciepły... pozdro.
Moze trza mu pomoc.Tylko jak?sugerowalem sie kolorem opon samochodowych.Załącznik 106650W nocy wszystkie koty sa czarne,najlepiej to kolorowe w dzien a czarno biale w nocy.:mrgreen:
taki na poprawę humoru,komentarz kogoś z optyczne.pl :D :
" Adam_Karwan | 2013-12-16 23:53:54
Kupiłem ten aparat na Allegro, niestety bez zaznajomienia się z jego działaniem przed zakupem. Nie polecam nikomu, zdjęcia wychodzą słabe."
Ja ustawiał BW na 3200 K.... Choć w miestach to teraz każda żarówka inna w domu i balans punktowo wariuje... Ostatnio tak miałem przy fotografowaniu nocnym elewacji Bristolu
Zdałem się na Darktable, i jak ten program widzi balans...
Załącznik 106676
A ja się zdałem na PSE i wyszło tak (tylko kolor, nie ruszałem kontrastów, wyostrzania i czego sie jeszcze da ruszyć):
Załącznik 106683
Inna sprawa, że balans w takim wypadku "nieustawialny" dla całości - sporo źródeł światła, różne temperatury i widma.