Odp: E-M10 - OMD dla początkujących?
Cytat:
Zamieszczone przez
edredon
Witam wszystkich. Jestem nowym forumowiczem i od dzisiaj posiadaczem E-M10. Niestety mam z nim mały problem. Przy próbie uruchomienia Wi-Fi w oknie "Przygotowanie połączenia Wi-Fi" wyświetla mi się komunikat "Uruchamianie Wi-Fi" a po chwili otrzymuję komunikat "Zatrzymanie Wi-Fi" i aparat wychodzi z menu. Potrzebna jest jakaś dodatkowa konfiguracja czy jest to problem z aparatem?
Witam.Równiez jestem nowym użytkownikiem E-M10.Teraz posiadam srebrny, bo pierwszy czarny zwróciłem 2 dni po zakupie z dokładnie takimi objawami jak piszesz.Jest to wina egzemplarza aparatu, a nie konfiguracji.Jak to działa możesz z łatwością znaleźć na youtube.Jeśli możesz to wymień aparat inaczej zostaje Ci naprawa.
Cytat:
Zamieszczone przez
wojan
Witam.Równiez jestem nowym użytkownikiem E-M10.Teraz posiadam srebrny, bo pierwszy czarny zwróciłem 2 dni po zakupie z dokładnie takimi objawami jak piszesz.Jest to wina egzemplarza aparatu, a nie konfiguracji.Jak to działa możesz z łatwością znaleźć na youtube.Jeśli możesz to wymień aparat inaczej zostaje Ci naprawa.
No to mnie zaniepokoiłeś. Do tej pory nie sprawdzałem tego Wi-Fi ale chyba trzeba.
Czym otwieracie i wołacie RAWy z EM10?
Pytam o coś darmowego ale działającego sensownie i z przyjaznym interfejsem. Program dołączany do aparatu jakoś mi zupełnie nie leży
Generalnie robię jpgi i mi wystarczają, jednak chciałabym się okazjonalnie pobawić - czym?
Spróbuj Zoner Photo Studio 15 - jeszcze ponad dobę jest do ściągnięcia za darmo spod adresu http://sharewareonsale.com/s/zoner-p...tudio-pro-sale .
RAW-y z E-M5 otwiera, więc jest prawdopodobne, ze i E-M10 sobie poradzi. A program jest naprawdę świetny.
Cytat:
Zamieszczone przez
TOKIN
Czym otwieracie i wołacie RAWy z EM10?
Pytam o coś darmowego ale działającego sensownie i z przyjaznym interfejsem. Program dołączany do aparatu jakoś mi zupełnie nie leży
Generalnie robię jpgi i mi wystarczają, jednak chciałabym się okazjonalnie pobawić - czym?
Darktable
Rawtherapee
2 załącznik(ów)
Cytat:
Zamieszczone przez
wyszomir
RAW-y z E-M5 otwiera, więc jest prawdopodobne, ze i E-M10 sobie poradzi. A program jest naprawdę świetny.
Poprzez Adobe DNG Converter'a, jeśli Zoner nie ma jeszcze własnego profilu. Zapoznaj się z załącznikami, zajrzyj do pomocy programu.
Zmiany ustawień: Ustawienia>Preferencje>Format RAW.
Załącznik 117812Załącznik 117813
Pojawił się dzisiaj nowy firmware do E-M10 ver 1.1
opis na str. http://www.olympus.co.jp/en/support/...e/firm/e1/#omd
- Image stabilization compensation while shooting videos has been stabilized.
- A 0 second setting has been added to Anti-Shock mode.
Cytat:
Zamieszczone przez
GoBo
No proszę, a myślałem że skoro do E-M5 nie będzie to i E-M10 nie dostanie.
Cytat:
Zamieszczone przez
GoBo
Miło, może poprawi się wydajność 3osiowej stabilizacji.
Szkoda że nie dorzucili 25p w wideo... ciekawe jakie są szanse, że w ogóle to zrobią.
Cytat:
Zamieszczone przez
MAF
No proszę, a myślałem że skoro do E-M5 nie będzie to i E-M10 nie dostanie.
Może jeszcze piszą/testują nową wersję. Chociaż nie zdziwiłbym się, gdyby użytkownicy starszego modelu zostali wysłani na szczaw.
Cytat:
Zamieszczone przez
Iwo
Miło, może poprawi się wydajność 3osiowej stabilizacji.
Szkoda że nie dorzucili 25p w wideo... ciekawe jakie są szanse, że w ogóle to zrobią.
A E-M1 ma 25p?