Odp: Rowerowo- fotograficzna kariera BIKERA.
Cytat:
Zamieszczone przez
Krakman
Sorry, widać nieuważnie słuchałem przewodnika...
To tak jak na stare miasto w Krakowie powiedzieć po warszawsku "Starówka" Profanacja.
Ale podobno na policje w Krakowie zeby sie dostac to trzeba miec kwit z Gwardii Szwajcarskiej.
Witaj Mireczku, sympatyczny mój kolego, fajnie że odwiedziłeś starego rowerzystę:grin:.
7 załącznik(ów)
Dobra chłopaki, pora na trochę historii tej przeze mnie i córki poznanej na tegorocznej wycieczce rowerkami. Odnalazłem w archiwać kilka niepublikowanych fotek z parku Mazurskich miniatur i z Góry Strąkowej. W PMM sa ładnie zaprezentowane b. ciekawe zabytki Warmi i Mazur, które z pewnością warto odwiedzić a mam nadzieję, ze te zdjęcia Was do tego zachęcą.
Na Górze Strąkowej jest bunkier i grób dowódcy obrony Odcinka "Wizna" z 1939 r. kpt. Raginisa. Jego historię opisałem na wrześniowych postach w tym wątku i na swojej stronie.
Takie miejsca ja darzę szczególnym sentymentem i pokazuję własnym dzieciom by skarby i historia tego kraju na zawsze w nich i następnych pokoleniach została.
Niektóre fotki zostały wykonane jako "specjalne" i pełniły dla mnie rolę ściągi przy pisaniu relacji z wyprawy na mojej stronie. Ale ich wymowa w niczym nie zmniejsza ich jakości.
Na fo nr 3206 jest Stara wieś mazurska a pozostałe myślę ze kazdy z Was sam odczyta:grin:.
Cytat:
Zamieszczone przez
Mirek54
Ale podobno na policje w Krakowie zeby sie dostac to trzeba miec kwit z Gwardii Szwajcarskiej.
No niezupełnie. Wystarczy "zapracować" na wezwanie......
Kraków jest poaustryjacki i ze Szwajcarią nie ma nic wspólnego, zwłaszcza z gwardią...:grin:
---------- Post dodany o 21:58 ---------- Poprzedni post był o 21:56 ----------
sorry Biker, już się nie wcinam:)
A wcinaj się, ja ostatnio nie mam kondycji żeby poganiać:grin::wink:.
Cytat:
Zamieszczone przez
BIKER
To się zgadza 1/160, 1/250, powinno być dobre. Heńku i tak mi to fajnie wyszło.
I tak nieźle. Ja przy żużlowcach muszę 1/640 a czasem 1/800 ustawiać. Światła wtedy jak na lekarstwo...
Cytat:
Zamieszczone przez
Krakman
No niezupełnie. Wystarczy "zapracować" na wezwanie......
Kraków jest poaustryjacki i ze Szwajcarią nie ma nic wspólnego, zwłaszcza z gwardią...:grin:
---------- Post dodany o 21:58 ---------- Poprzedni post był o 21:56 ----------
sorry Biker, już się nie wcinam:)
Mnie chodzi,ze tam gwardia pilnuje to moze i tu tez by zaczela..Wlodarze chyba te same juz,czy nie???
Trza sie wcinac,fotek zadnych to o gupotach sie pogada:mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen ::mrgreen::mrgreen:
Myślisz , że wiadomo kto tu rządzi........:???:
2 załącznik(ów)
Mówisz fotki, Biker spełnia życzenia. Grodzisko Pruskie z PMM:grin:.
Szczerze??? to grodzisko to jakiś dyletant budowlany rekonstruował (budował, modelował)
Pomijam jakość, ale przykładowo na most zwodzony żadna fura by nie wjechała....
Zupełnie nierealistycznie..... :shock:
To nie było do zdjęc oczywiście...