Moje to Tower PRO SG-5010
Jakaś tania chińszczyzna, ale się sprawują i nie żal jak coś się popsuje :)
Nie mam z nimi na razie żadnych problemów. Nie licząc że dwa spaliłem z własnej głupoty ;)
Wersja do druku
Moje to Tower PRO SG-5010
Jakaś tania chińszczyzna, ale się sprawują i nie żal jak coś się popsuje :)
Nie mam z nimi na razie żadnych problemów. Nie licząc że dwa spaliłem z własnej głupoty ;)
Panoramka z plaży w New Jersey, jest super - Gratulacje.
Pozdrawiam
Bardzo dziękuję wam wszystkim za pomoc.
znalazłem już jak przerobić moje serwo, pewnie zabiore się za przeróbke.
jeśli chodzi o latawiec. to kupiłem kilka miesięcy temu fotokite 180 i teraz żałuje bardzo że nie deltę. wygodnie w przenoszeniu - to fakt ale wiatru często brakuje.
Według mnie nie masz czego żałować. Akurat fotokite lepiej ciągnie niż delta. Chyba że porównasz 180tke do delty 5-cio metrowej ;) ale i tak musiałbym to sprawdzić. Delty mają więcej wad niż zalet ale i tak je kofam. Jak za mocno wieje to najwyżej fotokite Ci poparzy dłonie linką a deltę połamiesz. Jak słabo wieje to niestety niezależnie od tego jaki masz latawiec to nie uniesie aparatu jeżeli nie ma wystarczająco dużej powierzchni. Wtedy sprawdza się np. jakaś malusia sportkamerka z interwałem. Bez automatyki, bez wieszaka. Mateusz (latawce.info) ostatnio mnie taką przekonywał w Łebie. Prawie mu się udało, efekty miał świetne. Szkoda tylko że te kamerki mają fiszaje których nie cierpię.
Hello,
witam po długiej przerwie na forum :oops:
Kamerki sportowe mają szeroki kąt, ponieważ mają za zadanie objąć jak najszerszy kadr w czasie kiedy nie ma możliwości korekty ustawienia tejże kamery. Jedziesz motocyklem i skupiasz się na możliwie szybkim pokonywaniu zakrętów to nie myślisz o tym czy obiektyw złapie trasę czy tylko patrzy poza horyzont. Im szerszy kąt tym większa pewność, że potem obejrzysz sobie i przeanalizujesz swoje wyczyny - dotyczy wszystkich dyscyplin filmowanych sportów czy akcji, akurat jako przykład pierwszy do głowy przyszedł mi motocykl :razz: Dlatego większość sportowych kamerek ma deklarowany kąt 170 stopni. Chociaż często jest on trochę mniejszy.
PS. Powoli odkurzyłem mojego latawca i mam nadzieję wrócić do tematu i też myślę o zastosowaniu kamerki bo jednak się obawiam że mój sprzęt nie uciągnie E-3 w bezpieczny sposób.
Pozdrawiam