Piórka ma jakieś dziwnie "wyskubane"...
Załącznik 206333
Wersja do druku
Piórka ma jakieś dziwnie "wyskubane"...
Załącznik 206333
Pewnie "...nieprzyjaciel kota, ojciec pięciu jajek..."
Takie "Zdzisie".
Załącznik 206455
Załącznik 206456
Załącznik 206457
Eee tam tresowane. :wink: :grin: ale piękne. Kobietom zawsze łatwiej podejść.:mrgreen:
"Też mam czerwoną czapeczkę.."
Załącznik 206567
MIŁEGO MIKOŁAJA!
To niesamowicie rzadki egzemplarz. Gratuluję strzału :D ;)
Dawno nic nie umieszczałem...
Błyszczak lśniący w kąpieli.
Zaobrączkowana sroczka , no proszę . Zawsze zostawiaj więcej góry niż dołu
dokładnie, była bardzo "elektryczna" miałem do wyboru z ogonem albo bez :) dzięki wielkie za wszystkie uwagi, "ja się cały czas uczę" :)
Tu jak widzę było sporo czasu , bo sroka siadła do podsypanego słonecznika. Nie wystarczy zrobić jakieś zdjęcie sroki , bo jakoś tam siadła i gdzieś w drugą stronę skierowała głowę. Chyba chodzi nam o to , aby doskonalić się w tym temacie. Mam setki nieudanych zdjęć ptaków , sensu ich tu zamieszczania nie widzę. Pamiętaj , że lepiej dać jedno z którego jestem naprawdę zadowolony niż 10 przeciętnych.Ale kolega viruus robi coraz lepsze :) . Bez urazy ;)
czasu nie było dużo z prostej przyczyny, zdjęcie było robione w parku przy ruchliwej alejce, sroka siedziała na pobliskim drzewie i sporadycznie zalatywała po ziarno, to tyle w temacie czasu, z resztą opinii trudno się nie zgodzić :)
chyba najsłynniejsza kaczka w Gdańsku ?:) Park Oliwski
Kolejny strzyżyk
Załącznik 206901
Ciężko "ustrzelić" tego małego i ruchliwego ptaszka. Szkoda, pomimo tego, że brakuje nieco ostrości. :/
Przy tym sprzęcie to i tak brawa za takie dobre ujęcie
Kolorowa kaczka piękna a strzyżyk ładny.
Ten brak ostrości jest jednym z powodów dla których zastanawiałem się ostatnio nad zmianą aparatu - często i namiętnie pudłował z ostrością (mimo, że ją potwierdzał przed zrobieniem zdjęcia...)
Roberto, dziękuję bardzo...:oops:
i Wszystkim, którym się spodobała fotka z strzyżykiem...
To nie musi być wina aparatu. Mało światła, ruchliwy obiekt, duży zoom, słabe szkło, silny wiatr itp. to również wpływa na ostateczny rezultat.
Czy problem z ostrością występuje też na krótszych ogniskowych, w dobrych warunkach oświetleniowych i przy statycznych scenach?
Tu raczej nie problem z trafioną ostrością w punkt , tylko mikro poruszenia przy tak długiej ogniskowej. Wychodzi brak stabilizacji w obiektywie i korpusie.
Oświęcimski łabądek z wczorajszej wycieczki z @witwicky -im
Załącznik 207013
Czy czasem nie strzelił focha ? :mrgreen:
Fotek nie mam, ale w piątek nad moją chatką przeleciały dwa spore klucze gęsi.
Trochę późno jak na gąski.
Chyba uciekały przed mrozem. :shock:
grubodziób, niestety ale pogoda światłem nie rozpieszczała :(
mandarynka
pogoda kiepska ale zdjęcia robić trzeba :)
kowalik + modraszka
kolejny dzień z kiepskim światłem :( sesja z jabłkiem :)
Pogoda płata Tobie figle, to źle!
Dokarmiasz ptaki, to dobrze!
Fotki całkiem udane, to bardzo dobrze :-)
Sympatycznie wabisz je pod obiektyw przez co sympatią dzielą się z oglądającym.
Od oceniania nie jestem, ale widzę, że "wzięło Cię na całego". Powodzenia życzę.
Wspomnienie lata....
Załącznik 207465
super !!