Odp: E-M10 - OMD dla początkujących?
Cytat:
Zamieszczone przez
edredon
Witam wszystkich. Jestem nowym forumowiczem i od dzisiaj posiadaczem E-M10. Niestety mam z nim mały problem. Przy próbie uruchomienia Wi-Fi w oknie "Przygotowanie połączenia Wi-Fi" wyświetla mi się komunikat "Uruchamianie Wi-Fi" a po chwili otrzymuję komunikat "Zatrzymanie Wi-Fi" i aparat wychodzi z menu. Potrzebna jest jakaś dodatkowa konfiguracja czy jest to problem z aparatem?
W menu tylko włączasz lub wyłączasz wifi w sensie urządzenia/modułu. Po włączeniu w menu na ekranie dotykowym masz ikonkę po lewej do góry z napisem wifi. Dotykasz jej a aparat tworzy połączenie z telefonem komórkowym i generuje kod QR. Pamiętaj by telefon miał zainstalowaną odpowiednią aplikację Olympusa.
Możesz też połączyć się z komputerem, o tym kilka stron wcześniej było w tym wątku.
Cytat:
Zamieszczone przez
MikolajN
W menu tylko włączasz lub wyłączasz wifi w sensie urządzenia/modułu. Po włączeniu w menu na ekranie dotykowym masz ikonkę po lewej do góry z napisem wifi. Dotykasz jej a aparat tworzy połączenie z telefonem komórkowym i generuje kod QR. Pamiętaj by telefon miał zainstalowaną odpowiednią aplikację Olympusa.
Możesz też połączyć się z komputerem, o tym kilka stron wcześniej było w tym wątku.
nie ma potrzeby wybierać na dotykowym tego wifi (bo trafić w to to można się wkurzyć) wystarczy w menu włączyć wifi i na tablecie włączyć wifi i w dostępnych sieciach powinno pokazać się OMD E-10 ........ połaczyć wpisać numery które pokazał aparat i już, kolejnym razem nie będzie potrzeby wpisywania tych cyfr.
---------- Post dodany o 09:36 ---------- Poprzedni post był o 09:34 ----------
Cytat:
Zamieszczone przez
edredon
Witam wszystkich. Jestem nowym forumowiczem i od dzisiaj posiadaczem E-M10. Niestety mam z nim mały problem. Przy próbie uruchomienia Wi-Fi w oknie "Przygotowanie połączenia Wi-Fi" wyświetla mi się komunikat "Uruchamianie Wi-Fi" a po chwili otrzymuję komunikat "Zatrzymanie Wi-Fi" i aparat wychodzi z menu. Potrzebna jest jakaś dodatkowa konfiguracja czy jest to problem z aparatem?
Czy po włączeniu w menu wifi i wyjściu z menu również po chwili się wyłącza? czy widzisz sieć na tablecie?
Przy włączonym Wi-Fi nie widzę aparatu na żadnym urządzeniu. Po włączeniu Wi-Fi w menu pojawia mi się ikona Wi-Fi na wyświetlaczu. Nic więcej się nie dzieje. Dopiero po kliknięciu ikony pojawia się komunikat "Uruchamianie Wi-Fi" a po chwili otrzymuję komunikat "Zatrzymanie Wi-Fi" .
Może spróbuj na początek zresetować ustawienia wi-fi ( w menu - symbol klucza - ustawienia wi-fi)
sprawdziłem:
w menu - symbol klucza - ustawienia wi-fi - ustawienia poł wifi - mam prywatne
potem wejdź w menu - menu odtwarzania - połączenie ze smartfonem i wtedy mam połączenie. Jak u Ciebie? Tak masz ustawione?
Za 43rumors.com
"There should be a new E-M10 fw update too with following improvements:
1) Improved image stabilization during movie recording
2) 0-second value is added to the “Anti-Shock” mode"
pozdrawiam
czyżby E-M10 też cierpiał na poruszenie zdjęć od ruchu migawki?
nie zauważyłem, do tego jest jeszcze funkcja krótkiego wyzwolenia migawki, która powinna jeszcze dodatkowo zmniejszyć wpływ migawki na ostrość zdjęcia. Ale skoro coś dodadzą to OK, nie mam nic przeciwko :)
W E-M5 tego problemu nie było, ale w E-P3 już tak. Wszystkie PENy powinny dostać taki update.
Cytat:
Zamieszczone przez
realnasty
Kiedy widzę, jak często ludzie mylą Zenita z Zenithem, to zaczynam się zastanawiać, czy to był celowy zabieg...
Zabieg? Miałem kiedyś długopis Zenith (pewnie dlatego taka pisownia). Może kiedyś dorobię się jeszcze zegarka ;).