Odp: Rowerowo- fotograficzna kariera BIKERA.
I masz rację, ja też tak robię. Trochę wiedzy z forum, trochę z innych źródeł w necie, a trochę z ksiązki B. Petersona"Fotografia bez tajemnic". Przeczytałem ją z zapartym tchem, prześledziłem ustawienia aparatu na zdjęciach które autor prezentuje. Wszystko wypraktykowałem później robiąc foty i faktycznie focąc w rawach, ustawienie na "chmurkę" daje najciekawsze efekty i mozliwości różnej korekty ekspozycji w rawach. Oczywiście są też inne parametry każdego zdjęcia które trzeba dopasować do końcowej jakości zdjęcia.
Ja jadę na "chmurce" bo po prostu lubię cieplejszą tonację zdjęć, a wiadomo, w razie czego zmiana w rawie nie jest problemem.
Cytat:
Zamieszczone przez
BIKER
... i tak będę focił jeszcze lepiej:-P
I tej wersji się trzymaj! :mrgreen:
Jasne Heńku, kto stoi w miejscu, ten się cofa, ja nie mam gdzie- nie wypada:grin:.
Cytat:
Zamieszczone przez
BIKER
Jasne Heńku, kto stoi w miejscu, ten się cofa, ja nie mam gdzie- nie wypada:grin:.
No jasne, nie ma gdzie czasem. Na rynku w Łodzi cofniesz się i... plum do Dętki.....:wink:
---------- Post dodany o 20:46 ---------- Poprzedni post był o 20:46 ----------
A u nas opony bezdętkowe.................... :???:
Krakman psia mać:grin:pl. Wolności w Łodzi, to nie rynek, to serce miasta którego Tadek z szablą w ręku pilnuje:).
Cytat:
Zamieszczone przez
BIKER
Krakman psia mać:grin:pl. Wolności w Łodzi, to nie rynek, to serce miasta którego Tadek z szablą w ręku pilnuje:).
Sorry, widać nieuważnie słuchałem przewodnika...
To tak jak na stare miasto w Krakowie powiedzieć po warszawsku "Starówka" Profanacja.
Starówką to rejon pl. Wolności nigdy nie był. Raczej placem wokół którego rozbudowano Uć na wszystkie strony.
Cytat:
Zamieszczone przez
BIKER
Starówką to rejon pl. Wolności nigdy nie był. Raczej placem wokół którego rozbudowano Uć na wszystkie strony.
Nooooo rozbudowała się ...
Kończę bo wychodzę z pracy....... :grin: