Wszystkie ładne, ale przedostatnie ma niezły klimat
Wersja do druku
Wszystkie ładne, ale przedostatnie ma niezły klimat
Fajnie, ze sie Wam podobaja. Dawno nie wstawialem tu tego typu zdjec :)
Suchar, praktycznie wszystkie robilem SMC Takumarem 55/1.8
Wiedziałem ;) Mając teraz Zuiko 50/1.8 chyba nie będę go kupował. Na odbitkach przekonałem się, że to Zuiko rysuje pięknie, więc prędzej kupię przejściówkę 4/3>OM i jazda na Powązki ;)Cytat:
Zamieszczone przez Eddie
Przedostatnie ZAJEFAJNE :)
na prawde rewelacja. Zastane ? czy układałeś listki ?
Jeśli pierwsze to gratuluje oka :) jeśli drugie to pomysłu :)
pzdr
dobas
Dobas, dzieki.
Wlasnie, dowcip polega na tym, ze te listki juz byly tak ulozone :)
Eddie, weź uchyl rąbka tajemnicy, jak się robi tak dobre zdjęcia na cmentarzu. :mrgreen: Czy tam jest tak mało osób, czy raczej nie trzeba zwracać na innych uwagę? Pytam, bo tak się zastanawiam, że ciężko by mi było robić zdjęcia, kiedy ktoś inny przychodzi ze zniczem niedaleko.
Mysikrólico, przecież fotografowanie to nic zdrożnego. Co innego, gdybyś chciała się napić piwa w takim miejscu, albo zagrać w karty.
Od czego by tu zacząć...Cytat:
Zamieszczone przez Mysikrólik
Powązki do duży cmentarz. Jest do przejścia w czasie nie przesadnie wydłużonym, ale jest duży. Przede wszystkim jednak, jest bardzo stary i piękny.
Tłumów tam nie ma. Owszem, są ludzie, odwiedzają, spacerują... można spotkać też wycieczkę lub dwie.
W ostatni weekend było też sporo fotografujących.
Jeśli o mnie chodzi, ja nie przejmuję się ludźmi. Czasami patrzą dziwnie, ale bez większego zainteresowania. Gdy złapie się już atmosferę miejsca i człowiek da się jej ponieść, wtedy nie ma znaczenia czy trzeba wskoczyć na jakiś wyżej położony grób, żeby właśnie to jedno ujęcie załapać; czy też trzeba trochę wybrudzić spodnie w trawie.
Tak jest ze mną. Oczywiście, staram się zachować pewien umiar i szacunek dla miejsca, czasami jednak trzeba wykonać jedną czy dwie akrobacje, żeby ciekawe zdjęcie zrobić.
Przede wszystkim trzeba dać się ponieść tej atmosferze. Potem już idzie z górki :)
Rafał -> pewnie, że nic ;) muszę w końcu iść i się sama przekonać ;)
Eddie -> noszę się z zamiarem przejścia na wrocławski cmentarz osobowicki, ale chyba poczekam, aż minie fala pierwszo-listopadowców ;)
Idz koniecznie przed 1 listopada! Jeszcze teraz, poki sa kolorowe liscie na drzewach. Jesli ten cmentarz jest mocno zadrzewiony, tak jak wlasnie Powazki, to czekaja Cie naprawde niesamowite widoki.Cytat:
Zamieszczone przez Mysikrólik