Bardzo przyjemnie ogląda się Twoje zdjęcia, a szczególnie te z rzepakiem w roli głównej :)
Wersja do druku
Bardzo przyjemnie ogląda się Twoje zdjęcia, a szczególnie te z rzepakiem w roli głównej :)
Można "oszukać" :)
Weź obiektyw wąski - ogniskowa gdzieś ok. 80 mm i pojedź górą po kwiatkach - a zaraz się bardziej żółto zrobi :)
Popatrz na różnicę:
7,5 mm Załącznik 211585 oraz 60 mm Załącznik 211586
Oczywiście zdjęcia były robione w okresie "prosperity" kwiatków :) czyli 17 maja
Fajne miejsca na tych polach z rzepakiem masz, oj można tam porobić fajne foty... Niekoniecznie z rzepakiem w roli głównej.
Odpowiadając Bodzipowi masz rację ale ten rzepak ledwie co zakwitł i jakbym zrobił zblizenie to było by jeszcze gorzej gdyż na łodydze było zaledwie kilka kwiatków zamiast całych kiści. Dziękuję też za zainteresowanie. Poniżej trzy zdjęcia mam nadzieję, że ciekawych miejsc w okolicy.
Załącznik 211748
Załącznik 211749
Załącznik 211750
Ten żelazny krzyż mnie zaciekawił. Pamiątka z wojny I v. II ?
Wiesz coś więcej ?
Trzecia fotka spodobała mi się najbardziej. Zgrzebny krzyż porządnie ociosany na końcach, z kwiatkami u stóp, figura Chrystusa dokładnie przybita (chyba blaszana), przyjazne, smukłe superbiałe brzózki z dopiero co wypuszczonymi listkami, w tle intensywnie żółty rzepak, dalej niebieskawe wzgórza. Kompozycja niestandardowa, wymowa też.
Pzdr, TJ
Odpowiadając Bodzipowi- krzyż tej jest w centralnej części wioski przy głównej drodze. Mnie też zaintrygował, ale żaden z przechodzących mieszkańców nic na ten temat nie powiedział oprócz tego, że był tu od zawsze. W wątku wracam do ulubionego motywu z rzepakiem w roli wiodącej mając nadzieję, że się nie znudzę.
Załącznik 214522
Załącznik 214523
Załącznik 214524
Bardzo ładne rzepakowe krajobrazy, pełne ciepłych kolorów :) a za oknem jesień się zbliża.