-
Cytat:
Zamieszczone przez
jck
Jest lepiej. Moim zdaniem za problem w oryginalnym zdjęciu odpowiada ustawienie WB i zbytnie rozjaśnienie zieleni. Ale to jest immanentna cecha LRa . Ja bym zrobił to ciut inaczej, choć nie znaczy to że dobrze :). Wszak lamparta, a tym bardziej Afryki na oczy nie widziałem.
Gratulacje dla gospodarza za ciekawe zdjęcia i teksty. :)
-
1 załącznik(ów)
Dzięki Panom, fajnie że zaglądacie :)
266. Likaony są najbardziej skutecznymi łowcami dużych antylop wśród wszystkich ssaków a to nie lada wyczyn, kiedy konkurujesz z takimi tuzami jak np. lwy lub gepardy.
Załącznik 231730
-
2 załącznik(ów)
267. Jeden z gepardów, które tworzą grupę Tano Bora, zmęczony ale najedzony wcześniej upolowanym Topi, rozgląda się w deszczu za spokojnym miejscem na sjestę.
Załącznik 231765
268. Zimorodek malachitowy (Alcedo cristata) jest podobny lecz nieco mniejszy od naszego europejskiego zimorodka. Występuje praktycznie w całej Afryce Subsaharyjskiej.
Załącznik 231764
-
Europejski ładniejszy:cool: oczywiście żartuję każdy ładny:grin:
-
Pięknie pokazujesz afrykańska faunę. Zaglądam regularnie z prawdziwą przyjemnością.
-
1 załącznik(ów)
Dzięki panowie za komentarze :)
269. Młoda, około czterotygodniowa surykatka podczas jednego z pierwszych spacerów poza norą. Podczas takich wypadów jest uczona przez swoje stado obchodzenia się z jadowitymi skorpionami czy skolopendrami.
Załącznik 231823
-
Likaon, gepard, zimorodek, surykatka świetnie ujęte w kadrach. Tak najbardziej to zdjęcie likaona z cieknącą ślinką robi na mnie wrażenie.
-
1 załącznik(ów)
Dzięki @Wiejo za komentarz
270. Zebry prowadzą stadny tryb życia, dlatego ta zagubiona, samotna zebra biegnie zapewne w poszukiwaniu swojego stada.
Załącznik 231875
-
-
no zeberka od ****** strony bardzo przyjemnie ukazana :)
podoba sie :)
z resztą wczesniejsze takze
od tego malca przeslodkiego, przez zimka egzotycznego po kociaka w deszczu :)