Piekne.
Wersja do druku
Cmentarz wojenny z I Wojny Światowej, Nr 55 w Gładyszowie.
Ale jestem leniwy :lol: - reszta tu >>KLIK<<
Bodzip,
cmentarze to osobny temat. Co Ty na to, aby wydzielić osobny wątek? Pomniki nagrobne, rzeźby, drewno, kamień - to sztuka. Aby nie zanikły, może poświęćmy im małą przestrzeń internetu? Mam zdjęcia z Bytomia Odrzańskiego, Żagania, Łambinowic.
Miło tutaj zajrzeć , jak zwykle. I znowu zaskakujące zestawienie - leśne ustronie, nie miejsce pamięci , groby ofiar dawnych wojen w minionych czasach...
I znowu coś ciekawego pokazałeś, tylko czemu tak rzadko ? :-)
Napięcie rośnie, opór maleje. Stare prawo Ohma :mrgreen:
A tak naprawdę, to obrobić trzeba bo takie wyplutki z aparatu to nic ciekawego. I sporo tego jest, a zdaję sobie sprawę, że większość klubowiczów nie przyjedzie, a zaciekawieni są więc chcę aby jakoś w całości obiekt zobaczyli.
Historii też dużo tu jest - bo i dwie, nie - trzy narodowości, ich koegzystencja, kultura, dwie wojny, przyroda. Chciało by się to wszystko pokazać, opisać. Czasem za materiałami źródłowymi chodzę po gminach, muzeach, stowarzyszeniach. Czasem sołtys coś powie, czasem starowinka 95-letnia.
A wszystko to czas zajmuje, i nie znajdziesz u mnie informacji przekręconej, niedopowiedzianej.
I jeszcze jest Marysia i królik, którym też chwilę trzeba poświęcić :D
Dzięki za odwiedziny i dobre słowo.
ps. dla mnie też zimowa lepsza :mrgreen:
Cóż... nic dodać nic ująć. Interesująco napisane, ciekawie pokazane - gratulacje. Czyń dalej swoją powinność.
Zbierz te zdjęcia, dodaj do nich stosowne opisy z uwzględnieniem faktów historycznych.
Idź z tym do wydawnictwa. Wydrukuj to w jakimś ładnym formacie.
Czekam na przesyłkę albumu ze stosowną dedykacją.
Ps.
1. Panią Marysię na ten czas wysłać na pół roku na Karaiby. :-D
2. Królika na pół roku do hotelu dla zwierzątek w Hollywood ( zapewniają dobrą opiekę ) :-D
3. Zabrać się szybko za przygotowanie materiałów dla wydawnictwa. :-D :-D :-D