Odp: Olympus XZ-1 F1,8-2,5
Do Jedi warto wstąpić, ale aktualnie XZ-1 bardziej się opłaci kupić w tanim sklepie internetowym.
Ja zapłaciłam 1458 zł. Według kolegi, który pracuje aparatem dużo lepszym, jest wart swojej ceny. Pobawił się, pocmokał i zdziwił też, bo sądził, że kompakty to takie byle co.
Jak szybko skopiować zdjęcia z pamięci wewnętrznej na kartę? Trafiło mi się parę szybkich kadrów jak karta była... w czytniku.
/edit: ufff znalazłem. Opcja "backup" w menu KLUCZYK.
Cytat:
Zamieszczone przez
gietrzy
Jak szybko skopiować zdjęcia z pamięci wewnętrznej na kartę? Trafiło mi się parę szybkich kadrów jak karta była... w czytniku.
o_0
jak się da wsadzić kartę na działającym aparacie to sam je zrzuci, ale czy się da.....?
polecam skórzaną torbę do olympus sp-550; mieści xz-1 z tulejką i filtrem
Cytat:
Zamieszczone przez
elrond2000
polecam skórzaną torbę do olympus sp-550; mieści xz-1 z tulejką i filtrem
Mógłbyś zmierzyć, jakie ten pokrowiec ma wewnetrzne wymiary?
A może jakas fotka z zx1 w środku ?;)
Postaram się dzisiaj wrzucić zdjęcie poglądowe;
pytanie czy też tak macie: po zakręceniu tulejki od minolty i flitra aparat nie zoomuje do końca; czy z oryginalną też występuje problem?
Tulejka od Minolty jest za krótka. Dedykowana oczywiście ma odpowiednią długość.
Cytat:
Zamieszczone przez
elrond2000
pytanie czy też tak macie: po zakręceniu tulejki od minolty i flitra aparat nie zoomuje do końca; czy z oryginalną też występuje problem?
Ja korzystam z filtrów 67 mm, więc do tej tulejki od minolty mam wkręconą przejściówkę 52-67 i dopiero na to filtry.
W takim układzie aparat zoomuje w pełnym zakresie.
Jeśli masz filtry 52 mm, to może pokombinuj coś z przejsciówkami 52-52 ( o ile są tego typu)
Cytat:
Zamieszczone przez
elrond2000
Dziękuję za dobre chęci, jednak nie doczekawszy się realizacji obietnicy kupiłem sobie inny pokrowiec.