Odp: KAP - fotografia latawcowa - wymiana doświadczeń
Cytat:
Zamieszczone przez
romek1967
...Za dni parę Wisiek Latarnik wylatuje do Chin na festiwal...
Właśnie doleciał:-)
---------- Post dodany o 11:05 ---------- Poprzedni post był o 10:50 ----------
Cytat:
Zamieszczone przez
Blueion
...Jakis czas temu Romek1967 wyslal mi info na temat "nadmuchiwanej" Delty zaprojektowanej przez Belga Johan'a Van Eeckhou...
Johan specjalizuje się w takich "nadmuchiwaczach" wszelkiego rozmiaru:
wykorzystam watek zeby sie zapytac, czy ktos z Was uzywa coptera do fotografowania ?
Cytat:
Zamieszczone przez
frosta
wykorzystam watek zeby sie zapytac, czy ktos z Was uzywa coptera do fotografowania ?
hadan o ile wiem
2 załącznik(ów)
Cytat:
Zamieszczone przez
IFO
I ja też
Piękny!
Napisz coś o tym ustrojstwie.
Można to gdzieś u nas kupić?
Nazywa się to S 800. W Polsce kupić go można, aczkolwiek jest trochę droższy niż w Chinach czy Europie zachodniej.
Zasilany jest z akumulatorów litowo-polimerowych 24V 10 Ah. Spokojnie może latać z C..... 5d przez 12 - 14 minut. Wyposażyłem go w takie urządzenie, które między innymi, w wypadku zaniku sygnału z aparatury RC, spowoduje bezpieczne wylądowanie w miejscu startu.
Oczywiście jest też stabilizacja położenia aparatu, transmisja na Ziemię danych telemetrycznych czy podglądu na żywo.
Cytat:
Zamieszczone przez
IFO
Nazywa się to S 800. W Polsce kupić go można, aczkolwiek jest trochę droższy niż w Chinach czy Europie zachodniej.
Zasilany jest z akumulatorów litowo-polimerowych 24V 10 Ah. Spokojnie może latać z C..... 5d przez 12 - 14 minut. Wyposażyłem go w takie urządzenie, które między innymi, w wypadku zaniku sygnału z aparatury RC, spowoduje bezpieczne wylądowanie w miejscu startu.
Oczywiście jest też stabilizacja położenia aparatu, transmisja na Ziemię danych telemetrycznych czy podglądu na żywo.
Ciekawa alternatywa latawca. Cena za to dech zapiera. No ale cóż za niezawodność i nowoczesną technikę trzeba zapłacić. I zabawa jakby zupełnie inna...
Jaki on ma zasięg z takim e-pl5 i ile polata?
Cytat:
Zamieszczone przez
apz
Ciekawa alternatywa latawca. Cena za to dech zapiera. No ale cóż za niezawodność i nowoczesną technikę trzeba zapłacić. I zabawa jakby zupełnie inna...
Przy tego typu budżecie wolę chyba zrobić świadectwo kwalifikacji pilota paralotni, kupić sprzęt i mieć radochę z latania trochę dłuższego niż 15 minut ;) Do czego z resztą nieśmiało się przymierzam :D
Oczywiście znów pytanie gdzie się ma latać :) bo w hali albo nad głowami ludzi na imprezce będzie ciężko :) ale do landszaftów - może być radocha :D
Jak rozwiazales temat przesylu video i wyzwalania migawki w Olku ?