fajny motyw z nutkami. Pokusiłbym się o inną perspektywę i kadrowanie
pozdrówka
Wersja do druku
fajny motyw z nutkami. Pokusiłbym się o inną perspektywę i kadrowanie
pozdrówka
Chłopcy bardzo dziękuję za wizytę :grin:, Tommy a jak byś kadrował?:grin:
zaliczając mnie do gnona chłopców zaprzepaściłaś szansę na ewentualną zjadliwą krytykę :-)
:lol::lol::lol:
Wieprzku ja sie tam mocno krytyki nie boję, ale zjadliwej to nie lubię rzeczywiście :mrgreen:
Szaleję po swojemu, a co! :cool::grin:
nudnawo w pracy... co chwila zerkam na forum :)
Co do kadrowania - przemieściłbym się kilka kroków w lewo i wyżej aparat od ziemi. Pewnie cyknąłbym kilka klatek w poziomie, żeby sprawdzić jak wygląda.
Jeżeli już pion to nieco bym przyciął. Obecne za bardzo wyciągnięte jak dla mnie.
_______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
Przyjemna tonacja. Gdzie takie kolorowe paprotki rosną? :)
Dobrze mi sie wydaje, ze w ostatnich 4 pracach tla sa z materialu albo wyswietlane? I tylko pierwszy plan jest rzeczywiscie (kwiatki, liscie itp) przed modelka? (chociaz tez nie jestem pewien...)
Nie Kaczy... aż tak multimedialna nie jestem :wink::mrgreen:
Tło naturalne , mocno rozyte małą GO, no i zaszalałam z kolorem ofkors.
Jezuuu jak mi się chce wakacji!
We wszystkich fotkach tło naturalne. Takie wrażenie daje fotka pod słońce oświetlona blendą, podobnie kiedy uzyjemy lampy błyskowej w fotkach pod słońce.
Dzięki apz, cieszę sie, ze są też amatorzy takiej "baśniowej" obróbki jak to oceniła modelka. Zdaję sobie sprawę , ze jast mocno pojechana, ale taką fantazję miałam.
p.s. Jasiu bardzo Ci dziękuję za wsparcie :grin: i zainteresowanie
...jeszcze kilka z tej sesji
Syrena i wędrującą (przez chaszcze) też bardzo udane. Gratuluję różnorodności kierunków poszukiwań. Moje odczucie zdecydowanie - pozytywne.
Ja nie pomogę krytyką - nie mam portretowych doświadczeń, mogę opisać jedynie moje wrażenia.
Pozdrawiam AP.
Kobieta leżąca na brzozie sprawia wrażenie dwumetrowca. Ale za to jakże zmysłowo !
Podoba mi się trójka, modelka sprawia wrażenie jak by miała za chwilę wyjść z jpg'a :grin:
Od pewnych warsztatów zrobiłaś mega postęp w portretach. Tak naprawdę to chyba uwolniłaś potencjał. Jak tylko będziesz w okolicach Frankfurtu lub wrocka daj znać, stanowczo domagam się korepetycji ;)
Bardzo fajne prace ;)
Pozdrówka!
Tomku co człowiek to opinia, jedni narzekają , że marudzę (wcale nie twierdzę, że nie mają racji) inni , że sie rozwijam i kogo tu słuchać?... nie zastanawiam sie nad tym...
... Robię to bo sprawia mi to frajdę, nie jest to moje źródło dochodów...., tylko tyle....
Przyjmuję ucznia z otwartymi ramionami, pod warunkiem, ze pojętny, a jak nie, to nadrabia tupetem, byle nie ciepłe kluchy :grin:
.. tak na serio, i nawzajem, w Bydgoszczy zapraszam na kawkę :grin:
To sesja TFP, wciąż nie myślę o fotografii zarobkowo :)
Nawet na wakacjach mnie tu ciągnie ...
Pozdrawiam z upalnej Grecji :)
Dzięki apz, siedzimy na żaglóweczce na wyspie Paros w rejonie Cykladów.
W porcie mamy internet :grin:
Jutro płyniemy na Naksos, ale główny cel to Santorini. Trzeci raz próbujemy tam dopłynąć, do trzech razy sztuka :grin:
Pozdrowienia również.
I my tu wcale nie jesteśmy takie szczury lądowe, bo jak popada jeszcze ze dwa dni to będziemy też na łódki wskakiwać :/
Beatko, pięknych wakacji Ci życzę, wspaniałych przeżyć i zdjęć.
Miło, że o nas zmarzniętych i zmoczonych pamiętasz :)
Pozdrawiam Waszą całą rodzinkę.
Jasiu, Tomku, dziękuję za pozdrowienia :grin:
Wzięłam z domu komputer do wieczornej obróbki fotek, ale strasznie się męczę z małym monitorem i nowymi wersjami programów. Do obróbki portretów- makabra! Co znaczy jednak siła przyzwyczajenia...
Jutro może wezmę się za tutejsze krajobrazy :)
dokładam swoje pozdrowki dla ciebie mila pani , wakacji dla duszy ci życzę odpoczynku dla ciała a co do zdjęć hmmm pani z czerwoną tkaniną na drzewku nie ostra .Pomysł był ale do mnie amatora zupełnie nie trafił ani kolory ani kadr pozostale 2 jak zwykle trzymaja poziom .:wink::esystem:
Witam!
Jestem świeżo upieczoną forumowiczką i nawet nie śmiałabym oceniać twoich zdjęć. Większość widziałam już w galerii, co tu dużo mówić - wyróżniają się spośród innych! Gratuluję kunsztu fotograficznego i spojrzenia artystycznego! Twoje zdjęcia to arcydzieła fotograficzne:)
Witam po przerwie.
Wojaże na tą chwilę zakończono i jak przysłowie mówi: "wszędzie dobrze ale...".
Cieszę się domowymi pieleszami ale nie omieszkałam no forum rodzime zajrzeć :grin:
Wkrótce reportaże z podróży.:grin:
A na obudzenie wątku wrzucam portretowe.
Liliowe klimaty....
(wszak trzeba było wykorzystać bukiety na zakończenie nauki w szkole :wink:)
Czy masz "piegi" w wersji z otwartymi oczami?
Jakaś za spokojna ta wersja. :-P
Może jakieś spojrzenie bardziej pasujące do tonacji zdjęcia (agresywne, drapieżne :roll:)?
Fajnie Helmuth, że wpadłeś :grin:
Oj piegów mam tochę :)
Noo!
To spojrzenie bardziej mi się podoba, jest w nim coś niepokojącego :grin:
MZ, bardziej pasuje do tej tonacji.
Zielonooka świetna, rasowa. Podoba mi się bardzo.
Pozdrawiam AP.
Jak zwykle - pozamiatałaś :grin: Zazdroszczę
Piegi plus lilie wyglądają rewelacyjnie! :shock:
Dzięki Mysikróliku :grin:
Wczoraj zgłębiałam tajniki ps-a, kolejne podejście- polecam stronkę :
http://samoucy.pl/tutorials/adobe/podstawy/184
uhhh dłonie same składają się do brawa pozdrawiam słowem prosto z serca pełne piękna te zdjęcia :cool:
Kochani posciągałam dziś fotki z podróży. Nie wiem kiedy je wszystkie przerobię. Dziś przypominałam sobie jak się robi panoramy.
W tej dziedzinie daleko mi jeszcze do przyzwoitości, ale co mi tam...
Santorini-Oia- widok z jachtu- właśnie opuszczamy tę piękną wyspę...
p.s. Będę wdzięczna kolegom/koleżankom, za podpowiedzi w sprawie zmniejszania takiej panoramki aby ważyła więcej niż 150 kb
Photoshop --> File --> Save for Web and Devices
przyjemne narzedzie do optymalizacji plikow. pelna swoboda w modyfikacji "webowych plikow" takich jak jpeg, png i gif
http://www.youtube.com/watch?v=Ut_F7iGlze8
jesli szukasz darmowego programu to polecam Gimpa
http://www.youtube.com/watch?v=x-3fp4ksoRc
pamietaj tylko, ze waga obrazka "do sieci" to kompromis pomiedzy jego wielkoscia a jego jakoscia. rodzielczosc w tym przypadku nie ma wiekszego znaczenia i dla weba = 72
panoramka jest naprawde ok. troszke mnie serce zabolalo bo mialem tam leciec z dziewczyna w zeszlym roku, ale jakos sie nie zlozylo:) pozdrawiam