Pozwoliłem sobie na taką wariację... :)
Załącznik 138328 Org: Załącznik 138329
Wersja do druku
Pozwoliłem sobie na taką wariację... :)
Załącznik 138328 Org: Załącznik 138329
i ja też jestem za kolorem :)
Robtor, ciekawa wersja.
Dzięki wszystkim za odwiedziny.
Kolejna wrzuta. Dwa pierwsze zdjęcia z najlepiej zachowanej hali. Trzecie z niewielkiego pomieszczenia ze składem (nie wiem co to jest) chyba cegieł na łuki. Zdjęcia wykonane samyangiem 8mm.
444, 445, 446.
Ostatnie zdjęci z pleneru. Pokazują stan techniczny najlepiej zachowanego budynku. przykro, że największe zakłady celulozowo-papiernicze w Europie tak upadły.
447, 448.
Nie daleko odemnie w Niedomicach też był podobny zakład i chyba podobnie skończył :( . Tu jest taka krótka historia Niedomic, przy okazji w linku jest galeria (na samym dole strony):
http://niedomice.cba.pl/index.php?strona=nzc_02
Przykro patrzeć na takie ruiny ostatniego 25'cio lecia no ale dzięki tym ruinom w Polsce bardzo rozwinęła się pewna dziedzina fotografii, która Tobie Kolba wychodzi całkiem zgrabnie i powabnie :)
445 i 446 dla mnie z ostatnich 2ch twych postów :)
fakt przykro na to patrzeć ale skoro juz te rudery są to dobrze że ktoś je fotografuje
Macie rację przykro patrzeć. Niestety stan techniczny dzisiaj tych obiektów do niczego się nie nadaje. Gdyby zaraz po zamknięciu zakładów, fabryk itp. zadbano o nie to pewnie dziś można by w nich jeszcze coś zrobić. Teraz to wszyscy czekają aż się zawalą zostaną rozkradzione i będzie można pozamiatać i uprzątnąć plac.
Jeszcze jedno zdjęcie z wejścia do hali.
449.
Kłódka nieuszkodzona, to chyba nikt nie wszedł.