Odp: Nowe ploty o nowym korpusie
Cytat:
Zamieszczone przez
tymczasowy_
Piszą, że nie należy się spodziewać wielu innowacji. Ale gdyby wstawili wbudowaną lampę, to byłby jakiś krok do przodu.
to po co wypuszczać kolejny model?
Cytat:
Zamieszczone przez
Jan_S
Bo wtedy jakiś procent starszych modeli przestaje w ogóle robić zdjęcia i pojawia się motywacja do zakupów - na ten nowszy, który z racji wyższego numerka w nazwie a priori robi owe zdjęcia, choćby tylko "do czasu";)
Cytat:
Zamieszczone przez
Jan_S
Bo każdy numerek sprzedaje się tylko przez pół roku, później obniża się cenę. A gdy przestanie to być opłacalne, oferuje się nowy numerek.
Skoro już nie produkują EPM2 to musi wyjść coś nowego. Coś też mówili że linia EP5 też na wymarciu. Na rumorsach był artykuł o tym jak tworzyli EM10 i tam był mockup czegoś co może być nowa linią.
Cytat:
Zamieszczone przez
Jan_S
Myślę, że ze względów produkcyjnych, po prostu linia produkcyjna zużywa się po jakiejś ilości wyprodukowanych puszek. Potem spada jakość wyrobu, więc trzeba by modernizować / wymieniać linię produkcyjną ... Tak więc przy okazji warto wymienić model puszki, zoptymalizować bazę elementową, potanić produkcję, wstawić nieco podrasowaną matrycę ... itp ... itd
Cytat:
Zamieszczone przez
tymczasowy_
Myślę, że ze względów produkcyjnych, po prostu linia produkcyjna zużywa się po jakiejś ilości wyprodukowanych puszek. Potem spada jakość wyrobu, więc trzeba by modernizować / wymieniać linię produkcyjną ...
Chyba nie wierzysz w to co napisałeś? Gdyby tak było, to z każdym nowym modelem musiałbyś dostać w 100% nowe komponenty, a np. ta sama matryca siedzi w kilku kolejnych modelach. Chyba że masz na myśli wymianę najsłabszego ogniwa, czyli człowieka.
http://fotoinformator.pl/newsy/ile-t...-6d-w-fabryce/
Cytat:
Zamieszczone przez
tymczasowy_
Myślę, że ze względów produkcyjnych, po prostu linia produkcyjna zużywa się po jakiejś ilości wyprodukowanych puszek.
Nie wiem co palisz/pijesz/wąchasz/wcierasz ale podziel się :mrgreen:
Cytat:
Zamieszczone przez
romek1967
Nie wiem co palisz/pijesz/wąchasz/wcierasz ale podziel się :mrgreen:
Miałeś kiedyś coś do czynienia z produkcją czegokolwiek? Najlepiej wielkoseryjną.
PS
Poza tym jak na tak zaawansowanego reputacyjnie użytkownika, nie przystojną Ci tak niskiego lotu wypowiedzi. Ale rozumiem, dzisiejszy szok dewaluacyjny wiele tłumaczy.
Cytat:
Zamieszczone przez
tymczasowy_
Miałeś kiedyś coś do czynienia z produkcją czegokolwiek? Najlepiej wielkoseryjną.
PS
Poza tym jak na tak zaawansowanego reputacyjnie użytkownika, nie przystojną Ci tak niskiego lotu wypowiedzi. Ale rozumiem, dzisiejszy szok dewaluacyjny wiele tłumaczy.
Że to niby moje wypowiedzi są niskiego lotu? Czytałeś swoje? To jak, podzielisz się?
A ja wciąż czekam na E-M5 mkII ;-) czyli coś wyraźnie pomiędzy E-M1 i E-M10. ;-)