coś mi się wydaje że będę się musiała w te odległe zakątki miasta mego wybrać kiedyś z aparatem
fajna miejscówka - też pracowałabym nad fakturami - i ich uwydatnieniem większym :)
potencjał miejsca ogromny
Wersja do druku
coś mi się wydaje że będę się musiała w te odległe zakątki miasta mego wybrać kiedyś z aparatem
fajna miejscówka - też pracowałabym nad fakturami - i ich uwydatnieniem większym :)
potencjał miejsca ogromny
181 i 193 bardzo podobają mi się.
ale się rozgadaliście :)
Panoramy świetne, bardziej pasują niż pojedyncze miejsce. Ale faktycznie widać nieco różnice w kolorystyce pomiędzy lewą a prawą stroną. Balans bieli i ekspozycja były ustawione na sztywno czy automat?
Piękne światło na 189-191, przy czym 190 chyba najbardziej mi podchodzi z kompozycją.
Zakład włókienniczy z pewnością ma potencjał - wróciłbym tam o jakiejś dobrej porze, żeby złapać jakieś ciekawe światełko.
Lokomotywki też ekstra - najlepiej 193. Przy 194 i 195 chyba było mocne światło i głębokie cienie wewnątrz? Usunąłbym niebieskie aberracje z miejsc, gdzie "odzyskiwałeś" światła i jednak pogłębił te cienie, bo nieco sztucznie wygląda - coś a'la HDR.
Będę czujnie obserwował wątek :)
Wiem. :)
Noo... :)
Automat. Przy eksporcie z RAFka balans ustawiony, ekspozycja w miarę wyrównana a ICE swoją "obróbkę" stosuje.
Przyznaję bez się bicia, że w temacie panoram nie czuję się pewnie i zanim osiągnę w miarę satysfakcjonujące efekty minie jeszcze trochę czasu.
Każdemu jak widać coś innego się podoba. ;)
To Zakład Wapienniczy. :) Problem z tym miejscem polega na tym, że jest chronione, a najciekawsze miejsca sąsiadują właśnie z "domkiem" ochrony.
16-50 fujika potworne abberuje. ;)
W parowozie potwornie ciemno oraz dodatkowo mocne światło zewnętrzne. Aby dobrze pokazać to miejsce trzeba byłoby wykonać "prawdziwego" HDRa. Jak ktoś ma ochotę pobawić się w pseudHDRa to mogę udostępnić RAFki.
Będzie mi bardzo miło. :)
196 -czerwone macki lokomotywy mnie dopadły
197 - rodzina manometrów. mama, tata i dwoje dzieci. stary ma wskazówkę na maxa - chyba ma za duże ciśnienie we krwi. dzieci śpią, a mama na stendbaju:mrgreen:
198 - podglądamy przez okienko
kurcze, taki zwykły "złom" kolejowy, a daje taką radość
Aleś pojechał... parowozem. :mrgreen: